Teszteltük: Susogó
Teszteltük: Susogó
szerk / 2016-06-18 ételital
A Susogó pár hónapos szünet után ismét a vendégeké, letisztultabb, tisztább, egységesebb a belső tér, viszont továbbra is kreatív, kíséretező, játékos konyhát visznek, ami többször talál, mint nem.

A Szőlő utcába csak céltudatosan visz utunk, egyre többen fedezik fel a megújult Susogót. A felújítás határozottan jót tett a helynek, van eleganciája, de mégsem steril, nem érezzük, hogy nyakkendőt kellett volna kötnünk. Még gyerekkel is működik, már ha az utód gasztronómiailag befogadóbb az átlagosnál.

A szerviz megszokottan tájékozott, segítőkész, pont annyit vannak az asztalunknál, amennyiből újat tudunk meg, ha beszélgetni szeretnénk, úgy kettesben is maradhatunk a következő fogásig. Ide ugyanis egy fogásra nem érdemes jönni, a teljes élmény akkor alakul ki, ha legalább 3 fogás belefér a vacsorabüdzsébe. Ajánlanak négyfogásos (6450 Ft) és hatfogásos sort (8850 Ft), ezekből persze akár egyenként is válogathatunk. Mi most ezt tettük, a három helyett persze öt fogás lett a végére.

Séfköszöntőként kacsamáj érkezik pirított kalácson, már megvettek, olyan édes, fűszeres, krémes. A meggyleves natúr, a nyers spárga trendi, de finom is, a szarvassonka passzol jobban a meggyhez. A hal kicsit sós, de a bunda roppanós, a majonézes krumpli rendben van. A mangalicakaraj virágos pasztellben enyhén édesbe fordul, a narancsos karalábé velouté erőteljes ízhatású. A kacsamell perfekt, a káposztás tésztaverzió jól kíséri. A csúcs a desszerteknél érkezik, a joghurtkrém olyan vonzó, hogy mire a saját desszertemből feleszmélek, vacsorapartnerem már el is tüntette a sajátját. A feketeszezámmal töltött gombócok a földieperrel és a sárgarépa-ropogóssal telitalálat, de zárásként jön még egy ajándékfogás: fagyos csokimousse karamellszósszal. Bevállaltuk, megérte.

A Susogó jelenleg a legizgalmasabb konyha Pécsett, néha vannak bicsaklások, de hát ilyen ez a kísérletezés. Minden nap sok lenne, de néha kell. Tény: nem olcsó, viszont élmény.

Számla: 

Meggyleves, spárga, szarvassonka: 950 Ft

Rántott makréla, majonézes burgonya: 1950 Ft

Mangalicakaraj, karalábé, narancs, bébirépa: 3450 Ft

Kacsamell, káposztás házi metélt: 3850 Ft

Joghurtkrém, meggy, maracuja: 1350 Ft

Földieper, feketeszezám, sárgarépa: 1150 Ft

Összesen: 13970 Ft (10% szervízdíjjal)

Értékelésünk: 4,5/5

Szőlő utca 54. Sze-P 17:00–22:00; Szo 12:00–15:00; 18:00–22:00; V 12:00–15:00.

lokál
Eximó Jégrém: West-Balkán
 
ételital
Külvárosi gasztró: Kisvadász Borozó
 
zene
AmperKert - Truesounds: Peter Makto, Gregory S, Davko