Elektronikus PEN
Elektronikus PEN
/ 2017-04-24 zene
Különösen mozgalmasak lesznek idén a Pécsi Egyetemi Napok éjszakái, ugyanis a koncertek után minden eddiginél frissebb, aktuálisabb lesz az elektronikus zenei kínálat, ráadásul egy vadiúj, különösen izgi helyszínnel is kibővül a fesztivál területe, így éjféltől egyszerre négy stílusban pörögnek majd a lemezek és a fájlok!

Jonas Blue (UK)

Április 30. 24:00 – PTE650/EFOTT színpad

A PEN 2017 záró show-jával megmártózunk a jelenlegi nemzetközi top-top-top mezőnyben, hiszen Angliából érkezik Jonas Blue a nagyszínpad lejátszói mögé, aki olyan számokkal, mint a Perfect Strangers, Fast Car vagy a By Your Side egész egyszerűen letarolta az internetet.

Mr. Belt & Wezol (NL)

Április 30. 01:00 – Telekom Party Aréna

Hollandiából érkezik az ultramenő Spinnin’ Records színeiben vesenyző duó, a Mr. Belt & Wezol! Szettjeik jellemzően az EDM-future house-electro house tengelyen mozognak, azaz garantáltan el fogja mindenki koptatni a cipője talpát!

Tez Cadey (FR)

Április 29. 01:00 – Telekom Party Aréna

Franciaország is felkerül a PEN elektronikus zenei térképére, hiszen szombat este a 23 éves Tez Cadey húzza majd a talpalávalót. Két éve robbant be a köztudatba Seve című számával, azóta is szórja a jobbnál jobb trekkeket!

James Carter (UK)

Április 28. 01:00 – Telekom Party Aréna

James Carter személyében egy szemtelenül fiatal, hihetetlenül tehetséges zongorista/producer/dj-t köszönthetünk, aki friss deep & tropical house szállítmányt hoz nekünk Londonból!

Krafty Kuts (UK)

Április 28. 01:00 – Urban Jungle

Krafty Kuts már egy bő évtizede a világ legmenőbb lemezlovasai között foglal helyet. A breakbeat legbulizósabb vonalán mozog, és rendszeresen láthatjuk Fatboy Slimmel vagy épp a Prodigy-vel egy színpadon.

Andro

Április 28. 02:30 – Telekom Party Aréna

Andro az elektronikus zenék minden bugyrából válogatja partibombáit, amik sosem okoznak csalódást! Ha a legmenőbb számokat szeretnéd hallani egy vérprofi dj tálalásában, őt nem szabad kihagynod!

Pécsi City Karnevál presents: Urban Jungle

A Pécs City Karnevál izgalmas, eklektikus, oltári hangulatát hozza a híd túloldalán az Urban Jungle. Egy átlagos hétköznapon Room Bistro néven ismerhetitek a helyszínt, ám a PEN idejére teljesen átalakul. Installációk, extra vizuál és bitang Funktion-One hangrendszer vár majd rátok… no és persze külföldi és magyar fellépők tucatjai! A legfontosabb: itt hallgathatjátok meg pénteken a legendás Krafty Kuts szettjét! Érdemes éjfél előtt benézni, hiszen az AM:PM kiadó is felvonul a Babylon Records mellett, valamint a léleksimogató MélyPécs sorozatnak is minden nap lesz egy kiadása. Éjfél után a pécsi illetőségű FPT és BETWIXT csapatok teljes stábbal vonulnak fel budapesti fellépőkkel jócskán kiegészülve. Az pedig csak hab a tortán, hogy az elektronikus ütemeket Babé Sila és MC Fedora fogja élővé tenni!

Amper Labor

A város egyetlen, kifejezetten elektronikus zenére összpontosító klubja, az Amper ismét beveszi magát a PEN-re! A nagyszínpad mellett találjátok meg a Labort ugyanúgy, mint tavaly, de túl sok iránymutatás nem is szükséges: csak kövessétek a lüktető négynegyedek hangjait és oda fogtok találni! A program nem lett a véletlenre bízva, a line up-ban olyan fellépők sorakoznak, akik Pécsett csak és kizárólag elképesztően jó bulikat tartanak. Itt lesz a Truesounds és a DAIDAI teljes gárdája, a Badgirls, a PEN utolsó napján pedig egy igazán rendhagyó szettre számíthatunk: Gabor Kraft mester egész éjszakán át fog zenélni nekünk!

(A cikkben szereplő kép Lizom Dávid munkája.)

lokál
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Lafarge
 
film
Annette
 
súgó
Mecseki felfedező