Teszteltük: Művész Presszó
Teszteltük: Művész Presszó
szerk / 2017-04-21 ételital
A pécsi sörforradalom 2012 forró nyarán tört ki, amikor megnyílt a Művész Presszó. Persze nem minden előzmény nélkül, habár előtte éveken át parlagon hevert a legendás helyiség, ahol a hetvenes években színészek és házmesterek fröccsöztek békében.

Szóval egy legendás és stílusosan felújított helyre költözött be öt éve a sörforradalom, kézműves sörök jelentek meg a placcon, Budapest után talán itt volt az egyik előretolt bástyájuk, izgatottan fedeztük fel az új ízeket, amit eddig söröktől nem igazán kaptunk.

A Művész Presszó gyorsan kiépítette a törzsközönségét, majd saját magának nyitott konkurenciát a belvárosi Egylettel, de a környéken élők és a mag kitartott, ma sem üres sosem. Hétfő este is csinos egyetemista lányok söröznek a teraszon, lelkes ifjak kóstolnak sörsort az ablakban, a konyhában (ez a különterem ugye, nem a sörmentesítő tökmagkrémes szendvicsek készülnek itt) előkerül a kártya, míg betévedő tanárok pihennek meg egy korsó erejéig hazafelé menet.

Kicsit hűtlenek voltunk mostanában, gyorsan bepótoljuk a legközelebbi kézműves sörfőzde, a magyarhertelendi kapucinus két sörével: egy Rock Me (IPA) és egy 2ecundu2 (világos szűretlen búza) csúszik le elsőként. De jó a Legenda is, a meggyes Tripla X (apátsági) elég különleges, viszont a békésszentandrási Óarany (bécsi ászok) könnyed, ám tartalmas zárás. Egy pici pálinka pont kell az este végére, a Csalló vizuálisan és nyelőcsövileg is ütős.

A Művész kell: kicsit távol, de mégis közel, különc, de mégis kedves, békés sziget a lassulós pillanatokhoz, órákhoz.

Kolozsvár utca 24. H-Szo 14:00-24:00; V 14:00-22:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla: 

Kapucinus Rock Me: 780 Ft

Legenda Tripla X (meggyes): 960 Ft

Békésszentandrási Óarany: 550 Ft

Kapucinus 2ecundu2: 690 Ft

Csalló cseresznyepálinka: 490 Ft

Csalló érlelt szilvapálinka: 490 Ft

Összesen: 3960 Ft

(A cikkben szereplő kép Bordás Melinda munkája.)

 

ételital
Teszteltük: Zsanér Bisztró
 
súgó
Társulatra szabva
 
lokál
Budapest – Bamako Rally élménybeszámoló