Teszteltük: Főtér
Teszteltük: Főtér
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-04-10 ételital
Ha nem csúcsgasztronómiai élményre vágyunk, hanem egy minőségi borozós, beszélgetős eseményre, vagy első, vagy akár sokadik randira, mindezt könnyed, de megbízható bisztrókalandokkal kísérve, akkor jó helyen járunk.

Amikor 1995-ben Pécs főterén megnyílt a gyorsétterem, végigfutott mindenkin a rémület: mi lesz így a belvárosból? Aztán az idő, ahogy szokta, most is megadta a választ, és majd 20 évnyi nyitva tartás után bezárt a fast food fellegvár és 2016-ban kinyitott a Főtér.

Letisztult, átlátható dizájn, skandináv nyugalom, sok tégla, fa, üveg és fekete öntöttvas örökérvényű találkozása az első, amit érzékelünk. És ugyanezek mondhatók el az étlapról is: letisztult, mindenki számára érthető. A Főtér nem akar nagyot, de a maga elé kitűzött célt jól hozza. Márpedig, ha jól sejtjük, a cél az, hogy olyan hely legyen, ami Európában bárhol megállná a helyét.

Kifejezetten figyelmes szervizzel indulunk, a szolgáltatás e frontján is érvényesül a jó arányérzék. Bár az este végére, részben az időközben megtelt étterem okán, némileg lanyhul az odafigyelés. Mi sültpaprika krémmel, aszalt paradicsomos sajtkrémmel, házi gomolyás bazsalikomos salátával és bagettel hangolódunk utcai panorámás asztalunknál. A krémek párban is, és külön-külön is jól működnek, a sültpaprika krém meg azért is külön öröm, mert mégiscsak van benne valami a balkáni pécsiségből, amiért – többek között – szerethető ez a város.

Nagypályás BBQ oldalas és könnyed mexikói tekercsek érkeznek a második felvonásra: előbbi nemcsak megjelenésével parancsol tekintélyt magának, de a hús omlik, a krumpli rendben, a coleslaw-n viszont kicsit több a majonézes öntet, mint kellene. A tekercseknél nehéz az állagot eltalálni, hiszen a grillezett zöldségek és a balzsamecetes öntet kissé hamar eláztatják a fénykorukban roppanós tortilla lapokat, de az ízek így is érvényesülnek. Zárásnak a szuflé jó választás volt, finom lávaként ömlik belőle a csoki, a napi ajánlatból választott túrós pohárkrémen még finomítani kell. Összhatásában a Főtérben lenni jó.

Széchenyi tér 1. H-Cs 11:00-22:30; P-Szo 11:00-02:00.

Értékelésünk: 4,5/5

Számla

Sült paprika-, és aszalt paradicsomos krém: 850 Ft

Bazsalikomos zöldsaláta házi gomolyával: 1550 Ft

Grill zöldséges tortilla tekercs: 1650 Ft

BBQ oldalas: 2450 Ft

Szufflé málna szósszal: 1050 Ft

Pohárkrém: 950 Ft

Összesen: 8500 Ft

 

súgó
Nem ismersz engem – Bek Balla Mónika kiállítása
 
súgó
TOP 25 kóstolófesztivál
 
lokál
Legyen idén is Vince patak regatta!