Teszteltük: Beertok
Teszteltük: Beertok
szerk / 2017-10-16 ételital
Már két és fél héttel a nyitás után jól láthatóan birtokba vették a helyet a pécsi sörbarátok. Körülöttünk az asztalokra belga különlegességek kerültek: a csapoltak közül az impozáns, lombikszerű pohárban a Kwak, illetve a csajok előtt a gyümölcsös Floris Kriek van.

A sörhöz értők is találnak izgalmas tételeket, talán ismeretlen újdonságokat is, nemsokára – mint megtudtuk – pedig jönnek az ázsiai sörök! A szakszerű sörvezetés amúgy is jellemző a helyre, a csap mögül minden egyes tételről pontos leírást, sőt, a csapon lévő sörökből kóstoló kortyokat is kapunk.

A Secundusról így szólna a lecke: szűretlen, világos, felsőerjesztésű búzasör. Összetevők: ivóvíz, bécsi maláta, búzamaláta, narancshéj, kétféle komló, sörélesztő. De távolról sem szeretnénk belecsúszni a szakmázásba, ahogy nagyon szimpatikusan a pultban állók is eltalálják az adott vendégnek szóló információ mennyiségét és mélységét. Mindenkit megnyugtatunk, nem kell kézműves sörfogyasztói feketeöv a rendeléshez. A Secundusszal jól telik az idő, ahogy a csapon lévő skót és vörös 5. A. M. is üdítő. A délutáni csúcsforgalomban a terasz nyilván zajos és forgalmas, de hát addig jó, míg egyáltalán a terasz opció. A belső térnek pedig van még ideje otthonossá csiszolódni, és ha a wifi-jelszóban megörökített budapesti helyhez hasonlóan télen megérkeznek a szezonális nedűk, akkor a Beertok pláne kötelező állomássá válhat bármilyen évszakra.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve kíváncsiak voltunk az alkoholmentes kínálatra is, ebből is volt kettő, Szalon és Lobkowicz, ami végül is egész szép szám egy klasszikusan sörivó helyen. A csehet meg is kóstoltuk, a mentes mezőnyben szépen helytáll, például sör íze van, és a mentest kevésbé fogyasztók elhihetik, ez önmagában is szép eredmény.

Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 4. H-K, V 14:00-02:00; Sze-Szo 14:00-03:00.

Értékelésünk: 5/5

Számla: 

Secundus: 480 Ft/pohár

Lobkowicz: 530 Ft

Összesen: 1010 Ft

 

 

film
Veszett vidék
 
lokál
Made in Pécs-díj 2019 – Kultúra Junior
 
lokál
Eximó Jégrém: Jönnek a Pomogácsok!