Teszteltük: Caffé Grande Italia Pécs
Teszteltük: Caffé Grande Italia Pécs
Müllner & Kálmán Content Lab / 2017-11-17 ételital
Ispitaalján nyitották meg nyár végén a pécsiek által jól ismert kávé nagykereskedés tulajdonosai a Mártírok útjai, most már kávéházzal egybeálmodott mintatermüket, a Caffé Grande Italiát.

Köszönhetően az enyhe őszi napoknak, a kertben kezdtünk neki a kínálat feltérképezésének, de később a baristaképzésekre is alkalmas termet és a gazdag kínálatú pult köré épülő boltot is bejártuk.

Karos, pod-os főzeteket egyaránt készítenek itt, egy 80%-os arabicából készült szép cremájú, meleg csészében kínált espressót és egy cappucinót kóstolunk elsőre, melléjük cannolit választottunk, aminek krémje lágy és ízes, bár a tészta roppanhatna jobban, de zárás előtt kicsivel ennyi „állagromlás” már belefért.

Csapolt frizzante, friss pizzatésztából sütött sajtos-sonkás panini, gránátalmás sajttorta és egy különleges állagú, hókristály-géppel elkészített finezza fredda került még az asztalra. Utóbbiból még csak a forró espresso és a jégkristály volt a pohárban, a befejező fázisra az asztalnál került sor. Itt öntötte a tetejére a szakszerűen elkészített tejhabot a tulajdonos, és ez adta a különösen könnyű, mégis habos, jeges állagot. Apró gesztus, de ezáltal még inkább bevonják a vendégeket a kávékészítés egyes fázisaiba.

A gránátalma magokkal megszórt sajttorta finoman krémes, a keksz alapja nem száraz, mégis itt-ott roppanós. A sajtkrém nem túl édes, és a tejszínhab is amennyire könnyű, éppen annyira érezhető a házi tejszín zsírossága és súlya is benne. E kettő édességét finoman egyenlítik ki a roppanós gránátalama szemek.

A bolt kínáltában teák, mézek és természetesen kávék szerepelnek mindenféle verzióban. Aki pedig megtanulna kávét főzni, képzéssel lepheti meg magát.

Mártírok útja 48. H-P 8:00-18:00.

Értékelésünk: 5/5 

Számla:

Frizzante: 590 Ft

Espresso: 350 Ft

Cappucino: 450 Ft

Finezza fredda: 500 Ft

Cannoli: 450 Ft

Torta: 690 Ft

Panini: 890 Ft

Összesen: 3920 Ft

 

lokál
Eximó Jégrém: 2571 leütés
 
lokál
Aktívan a pihenők mentén
 
lokál
Bagoly, Kiméra, Szekér – Antikváriumokban jártunk