Teszteltük: Rokusch
Teszteltük: Rokusch
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-02-21 ételital
Letisztult skandináv életérzés és remek kávék a panelek tövében.

Jó kávét egyre több helyen lehet inni Pécsett, augusztusi összeállításunkba nem is fért bele az összes jó hely. A Rokusch pedig még benne sem lehetett, hiszen alig egy hónapja nyílt, de a hírek, illetve a közösségi portálokon fellelhető posztjaik alapján könnyű volt bizalmat szavazni neki, így kellő izgalommal vettük célba egy napos téli reggelen.

Hajdú Balázs fiatal kora ellenére már jól ismert baristája a városnak, a Pécsi Kávé, a Jókai Cukrászda és a Reggeli után most itt készíti a kávét. Korábbi Portrénkban (2017. március) már írtunk elhivatottságáról, azóta viszont mintegy két év telt el, de abban biztosak voltunk, hogy továbbra is jó minőségű és karakteres kávék kerülnek ki a kezei közül. A belvárosból az egyetem vonzáskörzetébe költöző barista legújabb lokációja meglepően hangozhat, hiszen panelházak tövében bújik meg a letisztult dizájnú, nagy portállal rendelkező Rokusch.

És bár furcsának tűnhet, mi szeretjük ezt a környezetet, hiszen a lakótelepi földszintes szolgáltatóházaknak mindig is volt valami skandináv puritánsága, járjunk bármelyik város bármelyik lakótelepén. És itt bizony rá is játszanak a skandináv életérzésre, hisz a Rokuschba lépve azonnal egy élő, zöld fallal találjuk szembe magunkat, amitől rögvest eggyel nyugisabb tempóba kapcsol az élet. Egyszerű bútorok, jó lámpák, divatos csempék, amik aztán visszaköszönnek a rendelésünkkor is. Hiszen a reggeli kínálatból most az egészséges zabpehely helyett a bagelek közül választottunk kettőt.

A körtés-gorgonzolást már előre elterveztük, hisz ez a gyümölcs és sajt páros ellenállhatatlan egységet alkot. A kacsamájassal sem nyúltunk mellé, bár messze nem volt annyira izgalmas, mint a vega változat. Annyit azért megjegyeznénk, hogy a bagel, ha igazán jó, akkor nincs szüksége egy percre sem a kontakt grillben, sőt, veszít is bagelségéből, és inkább csak egy paninire hajazó melegszendvics lesz belőle, még akkor is, ha finom. A kávék természetesen kárpótoltak bennünket és két üdítőitalunk is jó ajánlatnak bizonyult. Sosem gondoltuk volna, hogy egy Coloradoból érkező brand, a Sodafolk hozza el újra a meggymárka érzést.

Rókus utca 7. H-P 7:30-18:00; Szo 9:00-17:00.

Értékelésünk: 5/5

Számla:

Bagelek (gorgonzolás-körtés: 790 Ft, kacsamájas: 990 Ft)

Doppio: 590 Ft

Cortado: 420 Ft

Sodafolk szőlő: 690 Ft

Sodafolk cherry: 690 Ft

Összesen: 4170 Ft

 

film
Zárójelentés
 
súgó
Népzenei farsang
 
ételital
Teszteltük: Panír