Teszteltük: Great Coffee & Brunch
Teszteltük: Great Coffee & Brunch
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-07-25 ételital
A reptéri tranzitok egyenletes, megbízható minősége.

A Great az egyetemek vonzáskörzetében kifejezetten az a hely, ahol az órák előtt be lehet szerezni a kávét, vagy épp két óra közt jól eltölthető az idő egy könyvvel vagy egy laptoppal, na meg persze a haverokkal. Reggeli, könnyű ebéd vagy egy korai vacsora is elfogyasztható itt a hétköznapokon. A hely hangulata jó, de van benne valami a nagy gyorsétterem és kávéláncok hangulatából is. A pultnál rendelős, félig önkiszolgáló rendszerben gördülékenyen működik a szerviz, a leadott rendelést kifizetve már kapjuk is a nagy sorszámtáblát, amelynek nyomán a pincér később az asztalunkhoz tudja hozni a menüt. Mi egy késői reggelire tértünk be, összevonva az ebéddel, így két komolyabb, melegen készülő szendvicset választottunk. 

A kínálat nemzetközi, tehát a tábláról kiválasztott fogásokkal akár utazhatnánk is a világ körül. Az már, hogy a nevük és a jellegük mellett mennyire franciák, angolok vagy épp amerikaiak a fogások, egy másik kérdés. De leginkább „majdnem”.  Aki kóstolt már igazi parasztkenyérből, enyhén füstölt sonkával, Gruyere-rel és szerecsendióval fűszerezett besamellel, a tetején folyós közepű tükörtojással készült Croque Madame-ot, az pontosan érti a különbséget. Hiszen azt mindenki tudja, hogy az alapanyagok minősége az, amin egy fogás ízei a leginkább múlnak. A Great-ben kínált Croque Madame-ban is van minden, sajt is, gépsonka is, a kenyér a jól ismert toast, és a besamel is inkább csak besamelszerű, kicsit édeskés, markánsan tejízű mártás. Ez persze nem jelenti egyértelműen azt, hogy ne lehetne akár még finom is, csak annyi a baj, hogy ez csak majdnem Croque Madame.

Az édes bundáskenyér titkos kedvencünk, ha energiabevitelről és egy adag édes érzésről van szó, így mindenképpen kipróbáltuk ezt is: a lekvár és a gyümölcsök dekorációja alatti felvert tojásban megforgatott, kevés fahéjjal fűszerezett kalácsszeletek ugyan nem kiugró minőségűek, de a funkciójukat tökéletesen beteljesítik. A gyümölcsökkel teli hideg limonádé és az újhullámos kávé a gyümölcsös ízjegyeivel tökéletes kiegészítői voltak a forró nyári napon elfogyasztott brunchnak.

Rókus sétány 1. H-P 7:30-18:00; Szo 8:00-14:00.

Értékelésünk: 4/5

SZÁMLA

Doppio: 790 Ft

Cortado: 690 Ft

Limonádé: 1090 Ft

Édes bundáskenyér: 1990 Ft

Croque Madame: 2390 Ft

Összesen: 6950 Ftételital
A szőlő és bor városa 6. - Az első pezsgőház
 
ételital
Kutyabarát éttermek – étterembarát kutyák
 
zene
Pécs a Fishingen