Teszteltük: Karavella
Teszteltük: Karavella
/ 2015-04-15 ételital
A Karavella Sörbárt egy ideig csak messziről, kissé szúrós szemmel méregettük, mivel kézművessör-fronton a Művész Presszó és az Egylet nagyon magasra tette a lécet Pécsett, el vagyunk kényeztetve rendesen.

A tavaly júliusban nyitott hely viszont nem egyszerű epigon, saját, karakteres ízléssel és koncepcióval rendelkezik, a belga söröket helyezve előtérbe, melynek egyértelműen helye van a palettán.

A Karavella az István Pince melletti zúgban meghúzódó kicsi hely, a hajós névhez pedig hajós dizájn is társul, amit sörös plakátokkal és repicuccokkal dobnak fel, a trendiség legkisebb látszatát is messze elkerülve. A választékra viszont nem lehet panasz: a csapon négyféle kiváló, egymástól erőteljesen különböző sör, American Pale Ale (American Pale Ale, Hopfanatic, 4.5%), Vic. Secret (IPA, Róth Zoltán, 6.5%), Illuminátor (Hoplager, Kapucinus, 7.2%), Romanov (Russian Imperial Stout, Fót, 12%), árban egy pohár csapolt 330-610 Ft között van. Emellett kérhető kóstolópohár is, ami 1 decit jelent mindegyik csapon lévő sörből, összesen 900 forintért. A falon egy hosszú polcsoron sorakoznak a Karavellában kapható üveges sörök is, ott jártunkkor nagyjából 75 féle üveges sörből választhattunk, melyek ára 900 forint körül mozog. Kapható a világ legjobb söreként emlegetett rózsaszín elefántos Delirium Tremens, más holland és belga sörök, valamint Róth Bakancslista-sorozatának több tagja is. A Karavellában meglepő módon az is jól jár, aki a sörbárba borozni megy, mert borból sem lőnek mellé: a szekszárdi Szeleshát rozéját és kékfrankosát 300, ill. 400 forintért mérik decinként, de kapható náluk az egyetlen magyar whisky is (Békési Pálinkafőzde). A kiszolgálás nagyon kedves, emellett láthatóan sörfanatikus is minden dolgozó, ami hitelességet kölcsönöz a Karavellának. A nagy gonddal összeválogatott, nagyon széles kínálat miatt a tartalom mindenképp ötös, a hosszú nyitva tartás is plusz pont, a külcsínyen viszont még van mit csiszolni ahhoz, hogy a Karavella igazán hangulatos hely lehessen.

Kazinczy utca 3. H-Cs 14:00-0:00; P-Szo 14:00-4:00; V 14:00-0:00.

Értékelésünk: 4/5

lokál
A Made in Pécs házhoz megy! - Iratkozz fel címlistánkra!
 
súgó
„Szundít a labda, meg a síp…”
 
súgó
Drukker – Összehordás