Zeneszüret Fesztivál
Zeneszüret Fesztivál
Papp András / 2023-09-04 súgó
A Filharmónia Magyarország 2023-ban is megrendezi hagyományos őszi klasszikus zenei fesztiválját, a Zeneszüretet.

A rendezvény legfontosabb hivatása, hogy kimozdítsa a koncerttermek falai közül a zenét és közel hozza azt az emberekhez. Ennek jegyében utcákon, tereken és egyéb különleges helyszíneken csendülnek majd fel könnyed dallamok, de persze lesz Opera Gála és érkezik Puccini Fecskéje is, nem kisebb világsztárral, mint José Curával (képünkön).

Az idei Zeneszüret fókuszában az opera áll – a koncerttermekben és szabadtéren egyaránt. A Széchenyi téren felállított színpadon egész héten át érkeznek a klasszikus zene könnyedebb, játékosabb oldalát megragadó fellépők, hidat építve a komolyzene és az opera közé.

Zenei ínyencségként szeptember 7-én és 9-én Puccini La Rondine (A fecske) című darabja csendül fel a Kodály Központban. Érkezik a világ egyik legnagyobb tenorjának tartott José Cura, aki első alkalommal tavaly csatlakozott a fesztiválhoz és fantasztikus előadásával elkápráztatta a hallgatóságot. Idén nem csak énektehetségével varázsol el minket, de karmesterként is közvetíti különleges karakterét.

A fesztivál kiemelt hangversenyei itt nem érnek véget. Szeptember 8-án az Opera Gálán José Cura a debreceni Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus mellett olyan világhírű barátaival lép fel, mint Ester Pavlu (mezzoszoprán) és Piero Terranova (bariton). A legismertebb operaklasszikusok csendülnek majd fel: az Otello, a Nabucco, az Aida és a Don Carlos mellett a Carmen, a Tosca és a Parasztbecsület.

A Zeneszüret Fesztivál záróakkordja Francesco Finotti orgonaművész koncertje lesz, ami szeptember 10-én hallható a Bazilikában.

Több helyszínen, Szeptember 4-10.

Részletes program ITT.

súgó
Művészportré: Bóbics Diána
 
zene
Color Night a Siklósi Várban
 
film
Férfiak és csirkék