Teszteltük: Bellozzo
Teszteltük: Bellozzo
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-03-22 ételital
A Panírral megnyitottuk az utat a gyorséttermek felé, most léptünk még egyet, és már be is csekkoltunk az Árkádba, pontosabban a Bellozzóba.

A koncepciót jól ismerjük a másik olaszos lánc, a Vapiano óta: „fast casual dining”. Azaz, abban próbálnak az ilyen típusú helyeken segítségünkre lenni, hogy ne kelljen választanunk a gyorsaság és a minőség között.

Végigsétálunk az üzletek között, kicsit kérdezősködünk, így elég hamar megtaláljuk a Bellozzo lánc első vidéki éttermét, ami tavaly nyitott az Árkádban a három budapesti egység után. Mintha egy repülőtérre érkeznénk, és valóban, egy kicsit úgy is érezhetjük magunkat, mintha felszállás előtt még ennék valami gyorsat a tranzitban. A pultnál leadott rendelésünket is a különböző olasz városokról elnevezett check-in pultoknál vehetjük át. A pult mögött állók felkészültek és gyorsak, ahogy itt az ebéd és a vacsora is az lehet. A fast casual tehát nem megvalósíthatatlan terv, a korai vacsoraidőben már majdnem az összes asztalnál ülnek.

Egyszerű alapfogásokkal próbáltuk feltérképezni a kínálatot, és nem volt okunk különösebb panaszra. Ám ha valaki egy jó levesre vágyik, akkor nem a Bellozzo az ő helye. De ha csak egy gyors és egyszerű olaszra, mert nincs idő megadni a módját, ahogy azt egy valódi olasz étteremben tennénk, akkor nem kell tovább keresni.

Az aglio oliót természetesen spagettiből kérjük. Többféle tészta közül választhatunk, van teljes kiőrlésű is, viszont sajnos gluténmentes nincs a kínálatban. De már annak is örülünk, mikor a rendelés felvételénél elhangzik a kérdés, hogy a tésztát al dente vagy puhára főzve kérjük-e. A pizza nápolyi típusú vékony tésztás, nem átütő, de teljesen rendben van, a szalámi és sajt kellően összesült, a paradicsomos alapnak is van íze. Előételnek azért megkóstoljuk a focacciát is, és hogy valamivel balanszírozzuk a szénhidrát-túlsúlyt, friss zöldsalátát kérünk, amivel jól járunk, hisz a citromos öntet hozza a savakat, a zöldek a roppanást.

Árkád Pécs, H-Szo: 10:00-21:00; V: 10:00-19:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Paradicsomleves: 790 Ft

Fokhagymaleves. 790 Ft

Aglio olio: 1090 Ft

Zöldsaláta: 890 Ft

Salami pizza: 1140 Ft

Focaccia: 690 Ft

Caprese torta: 790 Ft

Espresso: 370 Ft

Tea: 300 Ft

Ásványvíz (0,5l): 340 Ft

Összesen: 7190 Ft

 

ételital
Teszteltük: Eleven bor&tapas
 
lokál
Portré: S. Pápa Petra
 
film
Aczéltól az undergroundig