Külvárosi gasztró: Béczi szelet
Külvárosi gasztró: Béczi szelet
szerk / 2016-02-23 ételital
Ebben a rovatunkban eltávolodunk egy kicsit a belvárostól és Pécs külső részei felé vesszük az irányt. Olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, melyek kiesnek a fősodorból, emiatt kevesen ismerik őket, pedig vannak, léteznek és gyönyörűen kiszolgálják a betérő vendégeket. A vicces nevű Béczi szeletet kerestük fel ebben a hónapban.

Nagyberki út 4/1 – abban sem vagyunk biztosak, hogy ez a Béczi szelet pontos címe – ugyanis egy blogról lestük le az információt –, de a lényeg, hogy szerintünk nincs ember a városban, aki meg tudná mondani, hogy hol is található ez az utca. Segítünk! A 6-os úton, a városból nyugati irányba kifele menet, a METRO után nem sokkal balra egy elkerülő utat kell keresni, ott áll a Béczi szelet fabódéja teljesen egyedül a nagy pusztaságban.

Ebédidőben érkezünk, és rögtön egy kisebb pánik telepszik ránk, hiszen annyi autó áll a parkolóban, hogy megijedünk, nem lesz szabad asztalunk. Belépve aztán hamar kiderül, hogy sokan csak beugranak az ételükért, elcsomagoltatják, és már mennek is tovább, kevesen fogyasztják el helyben az ebédjüket. Nem is értjük, hogy miért? A helynek van egy elég különös hangulata: a padló minden sallang nélküli csupasz beton, a beltérben három sörasztal a hozzá tartozó sörpadokkal, az asztalokon pedig nincsen más, mint műanyag terítők – ennyi és nem több a belső enteriőr, mi pedig kifejezetten rajongunk az ilyenekért. A kínálat felé fordítjuk tekintetünket, és megállapítjuk, hogy van minden: a szendvicseken kívül sült kolbász (10 dkg 300 Ft), natúr csirkemell (10 dkg 350 Ft), rántott sajt (250 Ft/db), babgulyás (750 Ft), rántott hús (400 Ft), mindenféle köret, háromféle saláta (uborka, vegyes, savanyúság – 150 Ft), háromféle palacsinta (csokis, lekváros, túrós – 150 Ft), napi ajánaltként pedig csülök-, marha-, és sertéspörkölt. Ennyi. Se nem több, se nem kevesebb, gyakorlatilag leírtuk a teljes étlapot. Mivel szerkesztőségileg vonultunk ki a helyszínre, elmondhatjuk, hogy kis túlzással végigettük a kínálatot, sok ételt megkóstoltunk, és egybehangzó véleményünk szerint mindegyik étel rendben volt, ár-érték arányban kimagaslót nyújt a Béczi szelet. Egy fontos tapasztalatot azonban begyűjtöttünk: amennyiben az ételedhez kérsz kenyeret, elég egy szeletet rendelned, mert hosszában vágják a kenyeret, és nem keresztbe – ilyet még nem nagyon láttunk, de itt ez a vidám helyzet.

A Béci szelettel mindössze egy baj van: autó nélkül elég nehezen megközelíthető, távol esik mindentől, dehát ez mégsem egy belvárosi csilivili étterem, hanem egy egyszerű autós büfé, úgyhogy ez a negatívum meg van bocsájtva. Tutira jövünk még ide, ha más nem, akkor kolléganőnk lagzijára, aki távozásunkkor közölte, hogy ő SAJNOS el tudja képzelni, hogy itt legyen a lakodalma. Igen, nagyjából ilyen állapotban van a Made in Pécs szerkesztőségének lelkes kis kollektívája. SAJNOS.  

Nagyberki út 4/1.

ételital
Teszteltük: Fellow’s Sandwich & Burger
 
zene
Cedar Knoll
 
lokál
#Heti1Helyi – városunk életben maradása rajtad is múlik