Külvárosi gasztró: Gulyás Étterem 2.
Külvárosi gasztró: Gulyás Étterem 2.
szerk / 2016-11-14 ételital
Ebben a rovatunkban eltávolodunk egy kicsit a belvárostól és Pécs külső részei felé vesszük az irányt. Olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, melyek kiesnek a fősodorból, emiatt kevesen ismerik őket, pedig vannak, léteznek és gyönyörűen kiszolgálják a betérő vendégeket. Ebben a hónapban Kertvárosban jártunk, és a Gulyás Étterem 2. kiadását látogattuk meg.

Nem a Gulyás 2-be indultunk, hanem a Nagybani Piacon lévő Gulyás 1-be, de odaérve szomorúan tapasztaltuk, hogy az étterem zárva. Ránézésre nem is most zárták be, hanem már jó régen. Tudatlanságunkra csak az ad némi felmentést, hogy a hétköznapi életünk során semmi keresnivalónk nincs a Nagybanin, úgyhogy egy gyors váltással a Gulyás Étterem 2. kiadása felé vettük az irányt, a Siklósi útra, ugyanis egy jottányit sem akartunk engedni abból, hogy egy külvárosban lévő Gulyás nevű étteremben fogyasszuk el jól megérdemelt ebédünket.

A Gulyás 2 környezetére abszolút semmi panaszunk nem lehet. Közvetlen közelében van a Mömax áruház, egy OMV benzinkút, egy Subaru autószalon és egy kutyakozmetika. A külvárosi romantika legeslegteteje ez a hely, érezzük is ezt már abban a pillanatban, amikor leparkolunk. 

Délidőben épphogy találunk egy szabad asztalt, amiből egyébként hat négyszemélyes található a végtelenül egyszerű kinézetű belső térben, amit csak a magyar népmesék főcíméből ismert, falra festett motívum tör meg egy kicsit. De csak egy kicsit.

A legtöbben menüt fogyasztanak, ami nem véletlen. A Gulyás 2-ben öt háromfogásos menüből lehet választani (1380 Ft). Csontleves + roston sült karaj sült hagymával, tükörtojással, hasábburgonya, saláta + palacsinta – ez a kombó az egyik választásunk, és nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy brutális az adag, a palacsinta legyűrése már komoly gondot okoz, de valahogy sikerül. Abszolút megéri az árát, a minőség is simán elfogadható, de az igaz, hogy ez a Holstein szelet-hagymás rostélyos sertéshúsból kombináció elég vadul hangzik, de menüben simán elcsúszik nálunk.   

A menün kívül természetesen étalapról is lehet választani. Mi a rántott harcsafilét (1680 Ft) és a cigánypecsenyét (1380 Ft) próbáltuk ki. Egyik étellel sem volt nagy probléma, de az eléggé furán nézett ki, hogy a cigánypecsenyére vékonyka, pirított bacon került, és nem volt eléggé fokhagymás, ami szerintünk egy cigánypecsenyénél elengedhetetlen. De mindkét étel csont nélkül elfogyott, toleranciánk és éhségünk néha határtalan.   

A Gulyás 2. menüben erős, amiatt biztosan visszatérünk még, pláne nyáron, amikor az OMV kúttal szemben tudjuk majd elfogyasztani ételünket a teraszon. Felhőtlen hangulatra vágyunk, csak azért.  

(Siklósi út 45.)

lokál
DRK x Pécs Barber Shop – menő cuccok születtek
 
film
Ott torony volt
 
ételital
Pécsi gasztro 2021