Semmi
Semmi
Major Zoltán / 2022-11-03 film
„Semminek nincs értelme. És ha semminek nincs értelme, semmit sem érdemes csinálni” – ezekkel a szavakkal viharzik ki az általános iskolai fiú, Pierre-Anthon óra közben az osztályból és felmászik egy fára, hogy szó szerint „semmit” tegyen.

Az osztálytársak viszont elhatározzák, hogy bebizonyítják, Pierre-Anthon téved. Ezért egy elhagyatott raktárépületben elkezdenek összegyűjteni olyan dolgokat, amik fontosak számukra (vagy mert az osztálytársuknak fontosak). Az ártatlan játéknak indult gyűjtésben a tétek egyre növekednek, és az irányítás nagyon gyorsan kicsúszik a kamaszok kezéből…

A dán Janne Teller nálunk is nagyon népszerű kultuszregényéből készült filmben tizenévesek próbálják igen radikális módon megfejteni az élet nagy kérdéseit. A mai kor legfontosabb egzisztenciális és társadalmi problémáit taglaló mű minden korosztály számára szépen feladja a leckét.

Dán thriller, 2022, 87 perc, (16) Rendező: Trine Piil Christensen, Seamus McNally. Főszereplők: Peter Gantzler, Harald Kaiser Hermann, Vivelill Søgaard Holm.

Apolló mozi, Cinema City: november 3-tól

 

súgó
Ördögkatlan Fesztivál – 2023. augusztus 1-5.
 
súgó
Classical Chill Out I.
 
súgó
Grandiózus régizenei koncert a Kodály Központban!