Jön a Belward cirfandli!
Jön a Belward cirfandli!
/ 2017-09-14 ételital
A Belward Pincészettől megszokhattuk már, hogy minden évben próbálnak valami újdonsággal előrukkolni. Így volt ez ebben az évben, és így lesz 2018-ban is, amikor piacra lépnek saját cirfandlijukkal. A pincészet főborászával, ágazatvezetőjével, Wilhelm Dáviddal beszélgettünk.   

Ezen a nyáron egy nagyon klassz fesztiválkocsival lepték meg a közönséget, amivel nagyobb hazai és nemzetközi fesztiválokon vettek részt. „Elsőre döbbenetet okozott a fogyasztók körében a fesztiválkocsink” – mondja Dávid. „De amikor közelebb merészkedtek hozzá és belenéztek, látták, hogy ez olyan igényes kiszolgálást nyújt a borfogyasztóknak, hogy az hihetetlen. Nem egy megszokott faházban kapják ugyanis a boraikat, hanem olyan exkluzív, kulturált környezetben, amit eddig még nem tapasztaltak. Minden évben próbálok olyan dolgot kitalálni és megalkotni, ami szokatlanságával, extremitásával felhívja magára figyelmet, és az idei nyáron a fesztiválkocsink abszolút ilyen volt.”

A nyár elmúlt, a fesztiválkocsi téli álomra vonult, ám a tervezés, az új dolgokkal való megjelenés igénye természetesen megmaradt. „A 2018-as debütünk arról fog szólni, hogy piacra lépünk a saját cirfandlinkkal. Jelenleg 30 hektár saját ültetvényünk van, ebből készülnek a Belward borok, de cirfandli ültetvényünk nincs, viszont egy nagyon jó, ellenőrzött Pécsi Borvidéki területről vásárolunk szőlőt, és ebből alkotjuk meg saját borunkat. A Belward pincészet fiatalos ízvilágához igazítjuk a bort, száraz, reduktív, illatos cirfandlit szeretnénk készíteni. A bor a megjelenésével is tartogat meglepetéseket. Egy meghökkentő címkével fogjuk sugallni azt, hogy mit is jelent a pécsi cirfandli igazából. Több részletet nem árulhatok el, mert akkor lelőném a poént, de egy nagyon absztrakt címkével fog megjelenni a bor, ami egy pécsi művész kézzel rajzolt munkája lesz. Ezzel a meglepetéssel készülünk jövőre, és nagyon várjuk, hogyan fogadja majd ezt a termékünket a pécsi borkedvelő társadalom. Országszerte rengetegen keresték eddig nálunk a cirfandlit, és most már elég volt a kifogásokból, megcsináljuk!”

 

zene
Cosa Polska
 
súgó
Wakond – könyvbemutató Pécsett
 
lokál
HR-Rent