Baileys Strawberries & Cream
Baileys Strawberries & Cream
promo / 2020-05-17 ételital
Akik Írországba látogatnak, vagy csak tervezik az utazást oda, gyakran elmerenghetnek a kérdésen, mi teszi a Baileyst ennyire ellenállhatatlanná?

Az országot járva egyszerű rátalálni a válaszra. A gazdagon burjánzó smaragdzöld táj, a 40.000 tehén, aki az év nagy részét – 9 hónapot – a szabad levegőn tölt, a legzamatosabb, legtáplálóbb füvű legelőkön, és a legkiválóbb minőségű, háromszor desztillált ír whisky.  A Baileysben csak a különleges gondossággal kiválasztott ír farmokról származó tejet használják fel, amit több mint ezer szerződött farmról szereznek be. A legtöbb gazdálkodó családja már az 1800-as évek óta foglalkozik tehenészettel.  A tehenészetből érkező tejet a fejéstől számított 36 órán belül fel is dolgozzák a Baileyshez.

A világ legrégebben engedélyezett és még ma is működő whisky lepárló üzeme 1608-ban kapta meg működési engedélyét Írországban. Így nem véletlen, hogy az ilyen nagy múltra visszatekintő szeszpárlás és tejgazdálkodás arra késztette az R&A Baileys vállalatot, hogy 1974-ben létrehozzák az ír whisky és tejszín ötvözetét mindenféle mesterséges tartósítószer hozzáadása nélkül.  Az alkohol olyan tökéletesen megőrzi a tejszínt, hogy a két éven át tárolt Baileys íze épp olyan friss, mint a palackozás napján.

Először a tejszínt vegyítik a legkiválóbb ír whiskyvel, majd a csokoládé (kakaóbab és vaníliarúd egyedi kombinációja), karamell, cukor összekeverésével kapják meg a hamisítatlanul eredeti Baileys ízvilágot. A mai napig minden palackot Írországban gyártanak.

Az eredeti és a belga csokis változat mellett most pedig itt a tavasz különlegessége, ami nem más, mint a Baileys Strawberries & Cream. Ez az újdonság csak limitált ideig elérhető, igazi tavaszi ízjegyeket hordoz magában. Érett eper, ínycsiklandó vanília, egy csipetnyi fehér csokoládé, és az ellenállhatatlan Baileys találkozása alkotja lágy, selymes ízét. A klasszikus Baileys kedvelőinek is mindenképpen érdemes kipróbálni, de épp olyan finom a kedvenc desszertünkkel vagy jégkrémmel felszolgálva.

A Baileys márka tulajdonosa a világ vezető szeszipari cége, a Diageo. A Baileyst 130 országban forgalmazzák, a világ és Magyarország vezető prémium krémlikőrje, amit mi sem igazol jobban, mint a tény, hogy minden nap minden percében 2.500 pohár Baileyst fogyasztanak el a világon.

Magyarországi kizárólagos forgalmazója a Zwack Unicum NyRt.

(X)

zene
Gézakékazég
 
súgó
Szász Zsolt bábművész kiállítása
 
súgó
Order and Chaos