ZAJZAJZAJ podcast #32 // Hegedűs Dóri (DÜSK)
ZAJZAJZAJ podcast #32 // Hegedűs Dóri (DÜSK)
szerk / 2023-08-24 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"Dórit a 30Y első évtizedéből ismerem, kedves, furcsa, szótlan lányként, aki általában tök menő cuccokban jár. Megható látni mai napig tartó barátságukat Wandával (azaz Martin Wanda fotóssal vö. korábbi podcast), vagy épp Barbival (Tóth Barbi a 30Y turnémenedzsere). Dóri divattervező és jelmeztervező lett, ő maga a DÜSK nevű ruhamárka. Az adásban sokat tanulhatunk erről a szakmáról, legalábbis egy magamfajta laikus szinte mindent, amit megérthet. Érdekes belenézni egy olyan életútba, amit egyszerre ennyire hasonló és különböző jelenségek szerveznek, mint a rock and rollt. Továbbá büszkén kottyantom el, hogy a DÜSK és a 30Y csodálatos együttműködése most már nem terv, hanem valóság. Alig várom, hogy a saját szemetekkel lássátok ti is. Addig is, ismerjétek meg kicsit, ki is áll mögötte."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

zene
Ian O’Sullivan
 
zene
Sétatér Fesztivál
 
lokál
A pécsi fejlesztések által jobbá válnak a világ élelmiszerei