Teszteltük: Csülök Bár
Teszteltük: Csülök Bár
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-06-20 ételital
Pontosan azt nyújtja a hely, amit ígér.

Mikor korai vacsoránkra megérkeztünk, még ugyan a legendás teltház előtt voltunk – ajánlott ugyanis az asztalfogalalás, ha biztosra akarunk menni –, de már jó néhány kockás terítős asztal mellett várták családok, kisebb-nagyobb társaságok a csülök megannyi formáját. Hisz van itt az étlapon csülök főzve, sütve, töltve, rántva, pirítva, szeletelve és egyben. Pörköltbe, levesbe is kerül, gyakorlatilag a desszerten kívül az étlap minden egyes fejezetét átszövi a névadó hús. Azt tehát már sejtettük, hogy a Csülök Bár nem a modern gasztronómia fellegvárra, ide a vendégek a nagy adagokért és a házias konyháért járnak. Itt egy főételhez valószínűleg már a konyhán előre kikészítik a dobozt, hogy aztán a visszatérő tányéron maradt húsok, nokedlik és nagy adag krumplik az otthoni konyhákban új életre keljenek.

Nagy adagok, házias ízek – mondja az újságnak álcázott étlap, majd tekintetünk a pincérek hátára téved, ahol pedig „Csülkös szép napot!” kívánnak, így tudjuk, mi is a dolgunk és leadjuk a csülök rendeléseket.

Indításnak füstölt csülkös, kolbászos babgulyást és marhahúslevest rendelünk. A gulyásból a fél adag is erős kezdés, de sűrű és jó ízű. Jól ismert házias ízek, sok kolbász, csülök, galuska. A marhahúsleves már kevésbé markáns, de szintén klasszikus.

A füstölt első csülök bőre valóban roppan, ám maga a hús kissé túlkészült, ettől némileg száraz, de ezt egészen jól kompenzálja a tejfölös tormás nokedli. És az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a csülök inkább pácolt volt, mint füstölt. A mézes-chilis füstölt csülköt az ajánlott rizs helyett inkább édesburgonya-hasábokkal kérjük, frissítő savanyúnak pedig tejfölös uborkasalátát rendelünk, ami oly mértékben tejfölös, hogy az uborka zöldje se kivehető. A csülök vékonyabb-közepesebb szeletekben halmozódik a tányéron, és kisebb kupacokban párolt hagyma is felbukkan a hússzeletek alatt.

Végül palacsintát és házi csokoládétortát választunk vaníliafagylalttal. Mondanunk sem kell, hogy ezt csak úgy mertük bevállalni, hogy már rég megkaptuk a magunk elviteles dobozát és a főételek inkább nagyobb, semmint kisebb része benne lapult.

Pellérdi út 31. H-Szo 10:30-22:00; V 10:30-17:00.

Értékelésünk: 4/5 

Számla:

Marhahúsleves: 990 Ft

½ babgulyás: 980 Ft

Füstölt csülök: 2690 Ft

Mézes-chilis csülök: 2490 Ft

Tejfölös uborkasaláta: 590 Ft

Cseresznyepaprika: 490 Ft

Édesburgonya hasáb: 590 Ft

Csokoládétorta: 790 Ft

Palacsinta (fahéjas, lekváros): 190 Ft/db

Coke Zero: 360 Ft

Almafröccs: 480 Ft

Hosszú kávé: 340 Ft

Espresso: 340 Ft

Összesen: 11510 Ft

súgó
Sasréti adventi program kisvonatozással
 
súgó
SzabadSzínház
 
zene
A nagy pécsi zenekari adatbázis