ZAJZAJZAJ podcast #17 // egy5egy
ZAJZAJZAJ podcast #17 // egy5egy
szerk / 2022-07-07 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast tizenhetedik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Az egy5egy első lemezét vette fel nálunk májusban, épp letették a hangszereket, aztán körbeültünk egy mikrofont. A kedves, fáradt és bolond zenekar mesél az alakulástörténetről, szexszagról, a koncertezés fontosságáról, a Guitar Hero zeneoktatói szerepéről, arról, ahogyan a hangszer megtalálja a gazdáját, ahogy a dobos megtalálja a basszusgitárosát. A két frontemberes zenekar vall a konfliktusokról és azok megoldási stratégiáiról – nem meglepő módon: őszintén kell beszélni, ami azonban nem mindig könnyű és fájdalommentes. Öt év tanulás van a közösség háta mögött. Pontosan ennyi időnyi szeretet, nyitottság, elfogadás egymás felé. Ennek is eredménye a várható első lemez, a turné, a jó hangulat."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Playlist az epizódban elhangzó dalokkal ITT.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

 

lokál
Pécsi képregényalkotók 1: Lugosi Tamás
 
zene
ByeAlex és a Slepp
 
lokál
És lőn világosság!