Made in Pécs-díj: Az év rendezvénye
Made in Pécs-díj: Az év rendezvénye
szerk / 2019-12-10 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2019-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Vadpörgés

Egyik kedvenc késő nyári/kora őszi eseményünk volt az Orfűi Malmokhoz szervezett zseniális Vadpörgés! Élmény volt az izgalmas, földalatti műfajokra fókuszáló – ahogy a szervezők emlegetik – elektronikus zenei csemegepult programjában elveszni, egészen páratlan volt a helyszín, a remek fényinstallációkról nem is beszélve. Külön megemlítenénk, hogy a buli több tucat ember összefogásaként, teljesen non-profit alapon szerveződött, így közel 25 dj szettet lehetett meghallgatni teljesen ingyen. Kalapunkat megemeljük a lelkes pécsi szervező crew előtt, bátorítjuk őket a folytatásra, annyit megjegyezve, hogy a lebonyolításon még egy icipicit lehet csiszolni. Imádtuk, már nagyon várjuk a következő etapot!

PopUp Piknik

A Filter, a Soul Kitchen, a Mandala, az Eleven és a Rokusch csapata, valamint DJ Josh.Ka gondolt egy nagyot, és csavart egy hatalmasat az eddig jól bevált gasztronómai rendezvények lebonyolításán, ezzel együtt pedig a színvonalán is. Szeptember 22-én a Palatinus tetőteraszára (!) invitálták a vendégeket finom italok és fenséges ételek társaságában, ami akkora ötlet volt, hogy a fal adta a másikat! Ragyogó napsütésben lehetett italozni és falatozni a Palatinus tetején olyan panorámával körülvéve, hogy az ember csak kapkodta a fejét. Az ötletért és a kivitelezésért hatalmas gratuláció jár a szervezőknek! (A PopUp Piknik december 1-jén újrázott, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat udvarán tartottak hasonló, de karitatív eseményt.)       

30Y koncert a Szabadtéri Színpadon

Meglepő lehet, hogy egy konkrét koncertet kiemelünk az évi rengetegből, de erre jó okunk van. Az 1953-ban megnyílt Káptalan utcai Szabadtéri Színpad a dicső és felemelő aranykor után (amikor külföldi világsztárok és hazai nagyágyúk adták egymásnak a kilincset) csúnya hanyatlásnak indult koncertfronton. Egy-egy gyönge kísérlet volt a régi fíling felélesztésére, de minden kezdeményezés rövid időn belül elhalt. A szeptemberi 30Y koncerten viszont azt éreztük, hogy ez a legendás hely újra életre kelt! Széksorok nem voltak a nézőtéren, a hatalmas tömeggel és a zenekarral együtt azt éreztük, hogy valami fontos dolog történik ezen a helyen a jelenben, olyasmi, ami a múltban természetes volt. Jó volt átélni ezt az élményt!

(A közönségszavazás december 13-án 12:00-kor indul!)

ételital
Pécsi vendéglátós-válogatott
 
súgó
Örökzöld – Vivaldi, Mozart, Monti Csárdás
 
ételital
Nézzetek be a Vylyan Depóba!