Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Eszék
Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Eszék
Papp András / 2021-07-16 zene
Most már hagyomány, hogy a Made in Pécs Fesztiválra meghívunk külföldi vendégzenekarokat is, hogy egy kicsit megszínesítsük a zenei kínálatot. Ez évben a szomszédból, Eszékről hívtunk három produkciót, melyeket szívből ajánlunk mindenkinek! Horvátországi barátaink 30 perces műsorral állnak közönség elé.

Vanja i Nešvil Funk

A Vanja i Nešvil Funk egy eszéki hiphop/funk zenekar. 2016-ban alakultak Vanja Hrvoje Dražić rapper és beatboxer vezetésével. Az évek során tagcserék tarkították működésüket, jelenlegi felállásukban 2019 óta zenélnek együtt. Első kislemezük, a Kulenove seke 4 hétig a horvát rádió TOP20 című műsorából kirobbanthatatlan volt, és csak azt tudjuk tanácsolni, hogy most mindenki hallgassa meg a dalt, mert minden szónál többet elmond a bandáról ez az egy szám. Ilyen hangulat vár fesztiválzárásként a Pécsi Estben, egyszerűen kihagyhatatlan!

Pécsi Est, július 18. 00:30    

Mr. Dog

Egy vadiúj eszéki együttest köszönthetünk a Made in Pécs Fesztiválon. A Mr. Dog egy öttagú dzsesszformáció, akik azonos szeretettel vonzódnak a zene és a kutyák iránt. Nagy hatással van rájuk London új dzsessz-szcénája, a neo soul, az R&B és a funk. A Trafikban délután igazán üdítő lesz őket hallgatni.

Trafik, július 17. 16:10

Blue Tambura Duo

A horvát nemzeti hangszer, a tambura nem hiányozhat a fesztiválról. A Blue Tambura Duo szállítja nekünk ezt az élményt. Az eszéki dzsesszzenekarban Luka Juriša tamburán, Tomislav Glavaš pedig billentyűshangszeren játszik. Népzenét játszanak dzsessz-feldolgozásban, mellyel új köntösbe öltöztetik a régi dalokat. Ebéd után a Szabadkikötőben nagyot fog ez szólni!

Szabadkikötő, július 17. 13:30

 

 

 

lokál
TV-tornyos cuccok
 
lokál
Pécsi cuccok karácsonyra
 
lokál
Bock&Roll Piknik