Végre! Majd’ minden napra jut élő koncert!
Végre! Majd’ minden napra jut élő koncert!
promo / 2021-05-11 zene
A pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. turisztikai látnivalóinak és kiállításainak megnyitása után nagy intenzitással rajtolnak el a programok is. Országos szinten is az elsők között nyitja meg kapuit a koncertek előtt a Zsolnay Kulturális Negyed.

Az idén 50 éves Oláh Kálmán, a hazai jazzélet emblematikus figurája tölti meg először élettel a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermét. A Metronóm Jazz Klub keretében május 20-án hallható az Oláh Kálmán ’50 és fiai című koncert.

- A Zsolnay Pikniket a hatályos rendeletek alapján sajnos nem rendezhetjük meg, de szeretnénk programokkal kedveskedni a látogatóinknak, ezért újra elindítjuk a Pirogránit Esték című szabadtéri programsorozatot a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarán. Ráadásul a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra fényfestés színesíti az előadásokat, és ha hűvös az este, piknikpokrócokkal melegedhetnek a résztvevők – számolt be Kacsányi Éva programigazgató.

Májusban egyből 3 egymást követő napon élvezheti a közönség a kultúra felemelő erejét a legváltozatosabb stílusok között kalandozva!

Május 21-én a Pop Swing & Soul koncerten Falusi Mariann, Szűcs Gabi és Váci Eszter varázsolja el a közönséget. A három díva a nőiséget ünnepli, előadásukban megsokszorozódnak a zenei dimenziók, a többféle stílus és hangzás mégis egységet alkot a show mozgalmas, zeneileg fordulatos műsorában.

Nevetés tölti meg a Pirogránit udvart május 22-én, a Karinthy kabaré című felolvasószínházi esten. Karinthy és kortársai elevenednek meg Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Hajdu Steve előadásában, közreműködik: Lovasi András.

Május 23-án a Szabó Benedek és a Galaxisok, pontosabban immár csak szimplán a Galaxisok zenélnek. A csapat ledobta láncait és frontemberük nevét, és októberben megjelentették fő művüket, a Történetek mások életéből című dupla lemezt. Ez a különböző műfajokból, emlékekből és kontinensekből összehabart, színes és felszabadító világtérkép elevenedik meg a Pirogránit udvaron.

A népzenéé lesz a főszerep május 27-én a Zagyva Banda koncertjén. A csapat az elmúlt tizenöt év alatt a hazai népzenei élet egyik meghatározó képviselőjévé vált.

A Kodály Központban június 7-én Dés László ad koncertet Szinetár Dóra közreműködésével, míg június 15-én Lajkó Félix és Balázs János koncertje hallható. A Liszt-díjas hegedűművész improvizációival és világzenéjével, míg a Kossuth-díjas zongoraművész a klasszikus zenével lopta be magát a publikum szívébe. Közös koncertjük igazi zenei csemegét ígér!

A Pannon Filharmonikusok élő hangversenyeinek jelenlegi rendjéről a honlapjukon tájékozódhatnak.

Az m21 Galériában május 20-tól látható a Plakátok/Posters 7x75 – 75 éves grafikusművészek kiállítása. Kiállítók: Árendás József, Baráth Ferenc, Felvidéki András, Gyárfás Gábor, Helényi Tibor, Molnár Gyula, Pinczehelyi Sándor. Ugyanitt, a kiállítótér másik részében zajlik május 22-től az Országos Kerámia Biennálé, amely a hazai keramikusművészet legfrissebb alkotásait mutatja be.

A programokon a belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel látogathatják a programokat, a maszk használata ajánlott.

A Zsolnay Örökségkezelő munkatársai óriási örömmel várják a látogatókat, amit egy „Élő mosoly flashmob” keretében ki is fejeztek. Továbbá az Infóponton dolgozó kollégák mosolykitűzőt viselnek, hogy a látogatókat a maszkhordás ellenére is mosollyal tudják fogadni.

(X)

 

 

zene
30Y
 
lokál
Made in Pécs-díj 2016 – Kultúra Junior
 
zene
Óriás, Baron Mantis, !Harsh