Teszteltük: La Fonte
Teszteltük: La Fonte
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-04-20 ételital
A Széchenyi tér déli részén, Pécs ikonikus Zsolnay-kútjának tőszomszédságában tavaly november végén nyitott meg az olaszos nevű kávézó, reggeliző és könnyű ebédeket is kínáló La Fonte. 

Akik ismerték a korábban itt működő Ízes Magyar Csemegét, pontosan tudják, hogy a hely mérete csak pár asztal elhelyezésére alkalmas. Dizájnja letisztult: főként pasztell árnyalatok és a manapság divatos bútorok jellemzik. Természetesen helyet kapott a kávégéppel, a szendvicsekkel és süteményekkel feltöltött kiszolgáló pult, és a jól ismert üdítőkkel teli óriás hűtő. 

Egy napos, de még hűvös hétköznap délelőtt érkeztünk a La Fontéba. A naponta változó ebédmenühöz még kicsit korán volt, így az előzékeny szerviz által reggelire ajánlott tojásos menük közül választottunk az előre elkészített szendvicsek helyett. És bár az ember könnyen azt gondolhatná, hogy tükörtojást és omlettet bárki tud készíteni, de aki kapott vagy készített már keményre sült sárgájú tükörtojást, azt tudja, hogy bizony annak titka van. És ezt a titkot itt a La Fontéban ismeri a szakács. A Bécsi reggeli ugyanis nem más, mint két tükörtojás és egy pár enyhén grillezett roppanós virsli, egy adag madárbegy salátával és sült paradicsommal, mustárral és tormával körítve. A menüben a kiemelkedő elem a tükörtojás volt a tökéletesre sült krémes fehérjével és a kemény, de mégis folyós sárgájával.

A pincéri javaslatra választott sajttal és baconnel készült omlett is pont olyan volt, amilyennek egy jó omlettnek lennie kell: kívül vékonyra sült kéreg, belül a krémesre sült tojásban olvadó sajt és az itt-ott felbukkanó bacon tesz izgalmassá minden falatot. Épp a jól sikerült tojásételek miatt kár, hogy a kommersz italkínálat messze elmarad ettől a színvonaltól. A műanyag palackos ásványvízből és almaléből magunk keverte almafröccs helyett bármilyen házi szörp vagy gyümölcslé jobb megoldás lehetne, ugyanis ami a konyhában készül – még ha az egy egyszerű tojásétel is –, méltóbb kísérőket érdemelne.  

Széchenyi tér 2. H–P 6:30-15:00; Szo 8:00-15:00.

Értékelésünk: 4/5

SZÁMLA

Bécsi reggeli: 1290 Ft

Omlett sajttal és baconnel: 1290 Ft

Cappuccino: 560 Ft

Almalé: 305 Ft

Ásványvíz 220 Ft

Összesen: 3665 Ft

 

súgó
Post_Punk_Posters
 
ételital
Pécsi Platni – Ízek és fények
 
ételital
Sörforradalmárok