Slovenia Calling
Slovenia Calling
Morvai Zsolt / 2016-11-23 zene
Mostanság nem hallunk sokat szlovén barátaink felől zeneileg, így egy igazán üdítő színfoltja a pécsi éjszakai életnek a Slovenia Calling nevű rendezvény, ami nem is egy, hanem mindjárt három feltörekvő zenekart hoz el nekünk a Nappaliba.

A ljubljanai MENT fesztivál szervezőcsapata útnak indította három legtehetségesebb bandáját egy rövid turnéra, aminek az egyik és egyetlen magyar állomása Pécs lett, így ez egy kivételesen különleges alkalom. Arra is ügyeltek, hogy ne legyen túl egysíkú a zenekarok összetétele, úgyhogy a Middlemist Redre hajazó gitárzenekartól a glitch-hopig bezárólag mindent hallhatunk egy este alatt.

Kezdjük is a Koala Voice-al (képünkön), akik megjártak már olyan fesztiválokat, mint az EXIT, a Reeperbahn és a Waves Vienna. A hetvenes éveket idéző, de mégis modern beütésű indie gitárzenéjük felettébb népszerű mostanában, de bátran kijelenthető, hogy az ő dallamos pop-rock keverékük kissé kiemelkedik a megszokott tucatzenakarok közül. A Čao Portorož már picit más tészta, hiszen egy érettebb együttesről van szó. Nagyon erősen sodró, a kilencvenes éveket idéző alter-rockjuk keveredik egy csipetnyi jugoszláv new wave hangulattal. Zenéjük összetettségét még az is fokozza, hogy egy olyan „multikulti” zenekaról van szó, akik néha szerbül, néha szlovénul, vagy franciául is megszólalnak. Az utánuk következő Blaž (címlapképünkön) kicsit kilóg a gitárzenekarok sorából, hiszen ő egy producer, aki nem ismer határokat, ha zenéről van szó. Leginkább experimentálisként határolható be, hiszen keveri a klasszikus hiphop beateket ambient elemekkel, de ugyanitt megjelennek a glitches, glitch-hopos témák is. Zenéjének hangulata nagyon csapongó és sokrétű, pont amilyen ez az este lesz.

Nappali (Király utca 23-25.) November 23. 20:00. Ingyenes.  

zene
Raziel
 
lokál
Egy jó iskola receptje
 
súgó
Nyáresti térzenék