Punnany Massif
Punnany Massif
Papp András / 2016-05-10 zene
Ebben az évben pihenőre vonult a Punnany Massif, ám ettől függetlenül a május igencsak mozgalmas lesz az életükben. Jön két lemez, és egy dupla, Parkos koncert. Wolfie-val dumáltuk meg a részleteket. 

Rengetegen elégedetlenkednek, morgolódnak amiatt, hogy idén egyik pécsi vagy Pécs környéki fesztiválon sem léptek fel. Tegyük rendbe ezt a sokakat foglalkoztató kérdést. Mi ennek az oka?  

Nem Pécsett nem lépünk fel, hanem kb. sehol, azaz idén tényleg nagyon kevés helyen játszunk. Ennek okait megénekeltük a Változások című dalban. Röviden annyi, hogy a gázpedál sokévnyi padlózása után úgy érezzük, szükségünk van némi testi-lelki pihenőre, kreatív feltöltődésre. Ha folyton úton vagy, koncertről koncertre gurulgatsz, nem marad időd olyan luxusokra, mint magánélet, vagy olyan „tét nélküli” próbákra meg stúdiózásokra, ahol pusztán a zenélés öröméért kezdesz neki egy dalnak, és nem azért, mert szorít a határidő. Amúgy pedig tavaly négy alkalommal is felléptünk szeretett szülővárosunkban, pluszban pedig az sem titok, hogy decemberben koncerttermes akusztik turnéra indulunk, amiből nyílván nem marad ki Pécs sem!

A május igazán mozgalmas lesz az életetekben, hiszen kétszer játszotok a Parkban, nem mellesleg pedig két albumotok is megjelenik. Kezdjük a sort a FEL #2-vel. Mennyiben lesz más ez a lemez, mint a FEL #1 volt?

Nagyjából azonos terjedelmű ez a korong is, amibe belekódoljuk a zenekar útját, azt a zenei progressziót, amit zenészként megélünk. Az új lemezen például hozzányúlunk olyan összetevőkhöz is, amik leginkább a modern elektronikus tánczenei műfajokból lehetnek ismerősek. House tempójú darabok éppúgy lesznek rajta, mint keserédes Punnany-balladák.

A vadiúj albumon kívül újra kiadjátok a legendás Körkorkép című lemezeteket is. Honnan jött az ötlet az újrakiadáshoz?

2006-ban, tíz éve jelent meg a Körkorkép, már évek óta beszéltük egymás között, hogy illene megemlékezni erről a kerek évfordulóról! 10 év sok idő, és nagyon komoly trip visszaemlékezni az akkori önmagunkra, az akkori gondolkodásmódunkat felidézni. Ebben a tíz évben tényleg volt minden, lefutottunk, meg befutottunk…

Ha jól tudom, a lemez egy frankó kis pakkban fog megjelenni, amiben rengeteg izgalmas dolog lesz. Mondanátok erről pár szót? 

Igen, talán a legfontosabb, hogy a pakkban megtalálható lesz az eredeti, ma már ritkaságnak számító lemez egy az egyben, az eredeti borítóval és szövegkönyvvel! Bónusznak előszedtünk egy rakás régi fotót, illetve saját szavainkkal és pár minket jól ismerő barátunk gondolataival is visszaemlékezünk erre az időszakra, és ezek a „kor-leletek” is helyet kapnak a csomagban. A lemez megjelenéshez időzítve egy kisfilmet is leforgatunk, ami megkísérli majd visszaadni azt, hogy milyen érzés fiatalként kreatív álmokat szövögetni, és küzdeni a megvalósulásukért. Merthogy valahol erről is szólt nekünk ez az időszak, megtalálni a saját hangunkat, és saját elképzeléseink szerint nyomot hagyni a világban.

 

lokál
Pécsett valósult meg az ERAS II projekt zárórendezvénye
 
súgó
Dumaszínház
 
lokál
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Az év boltja