Psycho Mutants
Psycho Mutants
Papp András / 2017-11-09 zene
Novemberben érkezik a Psycho Mutants új lemeze! A 3 ½ címet viselő album egy rövidke EP lesz, ami többek között bakeliten is megjelenik egy kis francia kiadó gondozásában. A zenekarral ültünk le beszélgetni új anyagukról.  

A 2014-es Baby Burn után csak most jelentkeztek új lemezzel. Ennyi ideig érleltétek az új dalokat? 

Soha nem siettettük a lemezkészítést, ráadásul a 2015-ös év tele volt francia koncertekkel, ugyanis ott abban az évben jelent meg a lemez. 2016-ban már készen volt ez a mostani négy dal, csak szervezési okokból egy kicsit csúsztunk a stúdiózással, emiatt csak áprilisban vettük fel ezeket, és már egy jó ideje vártuk a bakelit elkészültét, ami 5 hónapot vett igénybe.

Egy kis francia kiadó, a Slice of Wax Records adja ki az új EP-teket. Hogyan találtatok egymásra? 

Viccesen. A kiadó hirdetett egy Facebookos játékot, amire több mint százan jelentkeztek, és Jehan nyerte meg a fődíjat, ami három bakelit kislemez volt. Ezután Jehan és a kiadó levelezett a nyeremény átvételének módjáról, ami közben kiderült, hogy ismerik a Psycho Mutants-t, és szívesen kiadnák a következő anyagunkat. Ők csak kislemezeket adnak ki bakeliten, ami nekünk pont jól jött, mert kislemezzel készültünk, és bakeliten szerettük volna kiadni.

Csak vinylen jelenik meg a lemez, vagy egyéb módon is terjesztitek?

Készül egy házi CD-verzió is kis példányban, illetve digitálisan is elérhető lesz, Spotify-on, YouTube-on és iTunes-on is.

Érdekesség, hogy élőben vettétek fel az egész anyagot. Ezt miért tartottátok fontosnak? 

Az előző lemeznél már errefelé tartottuk, amikor az alapokat együtt vettük fel, most meg úgy döntöttünk, hogy mindent felveszünk egyben. Lényegében úgy ment a felvétel, mintha próbálnánk, bár nyilván néhány dolgot csiszolni kellett utólag vagy újra felvenni. Azért döntöttünk emellett, mert így talán úgy szólalnak majd meg a dalok, mint egy koncerten.

Pécsi lemezbemutatóra mikor számíthatunk?

November 11-én fellépünk a Pécsi Estben a VHK-val, és úgy tűnik, hogy az év vége előtt is lesz egy önálló koncertünk. Valószínű, hogy mind a két koncerten eljátsszuk a négy új számunkat.

 

film
Valan – Az angyalok völgye
 
lokál
ÁTJÁRÓ 1. rész
 
lokál
Bodó Marci Lindája