Ancora Art Galéria
Ancora Art Galéria
Prim Péter / 2022-06-10 súgó
Április 28-án nyílt meg Pécs legújabb kortárs képzőművészeti kiállítótere, az Ancora Art Galéria, a Jókai téren.

A galéria missziója, hogy olyan hellyé váljon Pécs kulturális életében, ahol kötöttségek nélkül lehet inspirálódni. A fiatal alkotókat és a fiatal közönséget próbálják megszólítani, és bátorítani őket, hogy merjenek véleményt formálni. A kortárs képzőművészet sokszínűségét, sokféle értelmezhetőségét kívánják közelebb hozni azokhoz, akik eddig nem érdeklődtek iránta, illetve azokhoz is, akik egy kis kulturális felfrissülésre vágynak.

A galéria munkatársai elkötelezettek abban, hogy a festmények, fotók, installációk üzenete célba találjon, ezért a kiállításokhoz kapcsolódva biztosítják a találkozások lehetőségét az alkotók és a látogatók között. A kiállításokat különböző aktuális témákat feldolgozó programok kísérik, ahol a fókusz továbbra is a művészi alkotásokon marad.

Az Ancora Art Galéria alapvetően egy kereskedelmi galéria, mely a műalkotások adásvételéből szeretné fenntartani magát, mindemellett kultúraközvetői szerepet is vállal a város életében. Így van ez az első kiállításukkal is, melynek címe, Intim torna. A tárlat női történetei mindenkihez szólnak. Valójában egy intim agytorna. Sokféle üzenetet rejt: nők vagyunk, örömeink, fájdalmaink vannak, szeretünk és gyászolunk. Olykor félünk, de hiszünk a jövőnkben, gyermekeinkben, és van úgy, hogy csak ordítani akarunk, mert fáj. Tizenhat női alkotóművész különböző életútja, nőiségének megélése, víziója, vagy csak a létezés csodálata, amit különféle eszközökkel mutatnak be ebben a zegzugos, intim térben.

Az Intim torna kiállításhoz kapcsolódóan júniusban az alábbi programok lesznek:

Június 24. 17:00 Smink nélkül... – Beszélgető-est Oltai Katával a nőművészetről.

Június 30. 18:00 Finisszázs – találkozás a kiállítás alkotóival.

 

Az Ancora Art Galéria 2022-re tervezett kiállításai:

Nyár: A Ludvig Művésztelep csoportos kiállítása

Ősz: Sófalvi Imre egyéni kiállítása

Tél: A Vajda Lajos Stúdió csoportos kiállítása

 

 

súgó
Pécsi Családi Színházi Fesztivál
 
lokál
130 éves a modern pécsi víziközmű-szolgáltatás
 
lokál
Eximó Jégrém: Hazatérés