A Made in Pécs Fesztivál Budapesten is bemutatkozott
A Made in Pécs Fesztivál Budapesten is bemutatkozott
szerk / 2016-12-08 zene
December 7-én egy jó hangulatú, sajtóebéddel egybekötött sajtótájékoztatót tartottunk Budapesten a Toldi Klubban a 2017-es Made in Pécs Fesztiválról.

Mintha valamelyik kedvenc pécsi helyünkre ugrottunk volna be egy kávéra, olyan otthonosan éreztük magunkat tegnap délelőtt 11 körül a budapesti Toldi Klubban. Sorra érkeztek a pécsi zenészek és a már Pesten élő pécsi szakmabeliek a 2. Made in Pécs Fesztivál sajtótájékoztatójára, többen meg is jegyezték, hogy de jó kis pécsi hangulatot hoztunk magunkkal. 

Szívesen adta az arcát fesztiválunk promóciójához Felcser Máté és Wolfie a Punnany Massifból, Marsalkó Dávid és Járai Márk a Halott Pénzből, Pető Szabi a Junkie Jack Flashből, Ian O’Sullivan a Mongooz and the Magnetből és Vida Áron a The Beans-ből. A sajtótájékoztató előtt és után DJ Venom, a Halott Pénz lemezlovasa tolta a zenét.

Természetesen a budapesti újságíró kollégák is szép számmal képviseltették magukat a sajtótájékozatatóval egybekötött sajtóebéden. A fesztivállal kapcsolatos legfontosabb információkon kívül a pécsi zenészek személyes sztorikat meséltek a pécsi zenei életről. De szinte mindannyiuk mondandójának lényege az volt, hogy ezt a fesztivált mindenkinek látnia kell, érdemes rászánni az év első hétvégéjét egy klassz pécsi túrára, mert olyan fog történni a városban január 7-én, amire máshol nincs példa az országban.     

A jó hangulatú beszélgetés után azzal maxoltuk ki a pécsi faktort, hogy minden résztvevőt megvendégeltünk egy pécsi ízekből álló izgalmas menüre. Sokác babos káposztakrém leves, juhtúrós burgonyakrém leves, pirított méhesi gomolya tökmagolajos téli salátával és borecetes sütőtökkel, sertésnyaka pécsi barna sör mártással és batátapürével, illetve cirfandli bortorta – ez volt a választék, ami után mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Az ételekért nagy-nagy köszönettel tartozunk a Zsolnay Étterem csapatának!

Az ebéd után szinte mindenki maradt még a helyszínen és folytatódott a nagy pécsi sztorizás Budapest kellős közepén... A jelen lévő budapesti kollégák szinte mind megígérték, hogy mindenképpen eljönnek hozzánk január 7-én, amikor is reggel 10-től este 10-ig pécsi zenétől lesz hangos a város 6 klubja. Mi mást is mondhatnánk: várunk mindenkit a pécsiekre jellemző nagy-nagy vendégszeretettel! 

(Fotók: JBprod.)

zene
Bor, Mámor, Pécs
 
film
Egy nap
 
film
Sodródás