Paradicsomos ragga-rock - Tomatoes Attack
Paradicsomos ragga-rock - Tomatoes Attack
Morvai Zsolt / 2015-06-24 zene
Ebben a hónapban dühöngő paradicsomokat látogattunk meg, ugyanis az eklektikus-energikus zenét játszó Tomatoes Attack frontemberével, Nagy Kristóffal beszélgettünk.

Először is mutasd be a zenekart!

Az idei Sörmajálisos koncertünk után lejöttünk a színpadról és a színpadmester csak ennyit mondott: „Srácok, nem tudom ez mi volt, de baromi jó volt!” Szóval ebből is le lehet szűrni, hogy nehéz megfogalmazni és értelmezni a zenénket, de egy bizonyos élményt nyújt, ami megragadja az embert. Legjobban talán a ragga-rock kifejezés jellemezné.

Hogyan alakultatok?

Domonkos Balázs és Szentesi Geri alapította a zenekart egyszerű garage-rock duó formációban. 2014 nyarán csatlakoztam hozzájuk egy közös jam során. Mindannyian ismertük már egymást, emellett nagyon régóta barátok vagyunk, így nem volt nehéz összeszokni. Kezdetekben még csak az éneket és a raggát hoztam, ám közös megegyezés alapján arra jutottunk, hogy ha már harsonázni is tudok, akkor azt is bele kéne építeni. Majd elkezdtük érezni a basszus hiányát, így csatlakozott nemrég hozzánk Püspöki Peti basszusgitáron.

Egy érdekes elegyét képviselitek a raggának és a klasszikus rockzenének. Könnyű összehangolni a két műfajt vagy ösztönből jönnek a dalok?

Általában előbb születik meg az instrumentális része a számoknak és csak a későbbiekben írok/írunk rá szöveget, hogy a legmegfelelőbb ritmika és hangulat passzoljon szövegvilágban is a számhoz. Nem szoktunk sokat gondolkodni azon, hogy miből mennyit tegyünk a dalokba, legtöbbször csak jammelünk, és megyünk, amerre visz.

Fél éve jelent meg az első EP-tek, várható folytatás?

Terveink szerint az elkövetkezendő hónapokban egy nagyon jól kidolgozott lemezt szeretnénk elkészíteni, amin szinte minden eddig megírt, koncerteken eljátszott számunk szerepelni fog.

Mik a terveitek nyárra?

Nyáron mindenképpen a lemezzel szeretnénk foglalkozni és egy kis pihenőt tartani, hiszen szeptember óta rengeteg koncertünk volt.

film
Hétköznapi titkaink
 
lokál
Portré: László Virág
 
lokál
Portré: Koszits Attila