Nagy durranások!
Nagy durranások!
Papp András / 2018-09-10 zene
Az álmoskás nyár után végre koncert- és partifronton is felpörög a város. Egymást érik mostantól a jobbnál-jobb zenei események, csak győzzük energiával és persze pénztárcával a rengeteg bulit. Összeállításunkban az előttünk álló szezon legnagyobb durranásait mutatjuk be azzal a jó tanáccsal, hogy amelyik rendezvényre már lehet jegyet venni, ne halogassátok a beszerzését, mert félő, hogy lemaradtok valamelyikről.

Amper 5 éves szülinap

Az 5. születésnapját ünnepli az Amper Klub október 6-án! Természetesen ez nem egy átlagos este lesz, hiszen a fellépők spéci B2B szettekkel fogják a közönséget várni. Olyan arcok licitálnak egymásra jobbnál-jobb muzsikákkal, mint Peter Makto, Metha, Mira Joo, Nora Matisse vagy Tolo. Ez a buli garantáltan megismételhetetlen lesz, ne hagyjátok ki!

Október 6. Amper Klub (Czinderi utca 6.)

Irodalmi Diszkó Fesztivál

A hihetetlenül népszerű Irodalmi Diszkó visszatér, de nem rendszeres alkalmakkal, hanem egy nagyszabású, kétnapos, tartalmas fesztivállal. Természetesen a rendezvény fő csapásiránya az irodalom, de lesznek akusztikus koncertek is, nem is akármilyenek! Csak ízelítőképpen: Lenthár Balázs, Hó Márton, Likó Marcell (Vad Fruttik) és Géczi János, Jónás Vera. Szuper line-up, és ha még ehhez hozzátesszük, hogy éjszaka a pécsi irodalmi élet főszereplői fognak dj-zni, úgy gondoljuk, kihagyhatatlan program lesz ez.

November 16-17. Made in Pécs Café (Kazinczy utca 1.) Ingyenes.

Quimby Teátrum

A Quimby Teátrum nem más, mint egy Quimby koncert színházi körülmények között úgy, hogy egy pillanatra sem veszíti el a zenekar a megszokott stílusát. A kötelező kedvencek mellett olyan dalok is megszólalnak, melyek egy sima Quimby koncerten nem találják a helyüket, és olyanok is, melyek új, teátrumi köntöst kaptak.

November 22. Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) 

Grandmaster Flash

Hihetetlen, de igaz! A két lábon járó történelem Pécsre is elkanyarodik, hogy megmutassa, mi fán terem a hiphop! A legendás előadó élete nagy részét a szakmában töltötte, ráadásul a 70-es évektől a 2010-es évek végéig releváns és izgalmas tudott maradni – ezt bizony kevesek mondhatják el magukról. Minden idők egyik legfontosabb rap száma, a The Message is a nevéhez fűződik, kultúraformáló ereje pedig tagadhatatlan – azon kevesek közé tartozik, aki egy-egy számot híressé tud tenni pusztán azáltal, hogy szerepelteti a szettjeiben. 

November 30. Pécsi Est (Rákóczi út 46.) Jegyár: 4490 Ft.

Punnany Massif dupla koncert

Gigantikus fesztiválszínpadok után újra klubokban koncertezik a Punnany! Ez pedig hatalmas élmény a közönségnek, hiszen testközelből láthatják rajongásuk szereplőit. Ráadásul a zenekaron kívül akár a közönség is duplázhat, ugyanis alapból két koncertre készül a zenekar a Pécsi Estben. Sokan sajnos még így is le fognak csúszni róluk, úgyhogy aki biztosan ott szeretne lenni, ne tökörésszen a jegyvásárlással. 

December 28-29. Pécsi Est (Rákóczi út 46.)

Made in Pécs Fesztivál

Ez lesz a 4. Made in Pécs Fesztivál, ami azt jelenti, hogy jövő év első hétvégéjén már 4. alkalommal ünnepeljük közösen a pécsi zenét és a pécsi zenekarokat. A város hat klubjában reggel tíztől éjfélig 20 perces koncertekkel lépnek fel az együttesek, majd jönnek az éjszakai partik azoknak, akik még bírják erővel. Tavaly liverpooli bandákat hívtunk vendégségbe Pécsre, most Bécsből érkeznek friss, figyelemreméltó, tökös zenekarok. 

2019. január 4-5. Made in Pécs Café, Pécsi Est, Nappali, Trafik, Szabadkikötő, Ti-ti-tá. Ingyenes.

 

súgó
Dalí - Üdvözöllek az agyamban
 
lokál
Made in Pécs-díj 2016 – Az év terméke
 
ételital
Teszteltük: Caffé Grande Italia Pécs