Külvárosi Gasztró: Teca Mama Kisvendéglője
Külvárosi Gasztró: Teca Mama Kisvendéglője
szerk / 2015-10-27 ételital
Ebben a rovatunkban eltávolodunk egy kicsit a belvárostól és Pécs külső részei felé vesszük az irányt. Olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, melyek kiesnek a fősodorból, emiatt kevesen ismerik őket, pedig vannak, léteznek és gyönyörűen kiszolgálják a betérő vendégeket. Sorozatunk nyolcadik részében az ürögi városrész állócsillagát, Teca Mama Kisvendéglőjét kerestük fel nagy örömmel.

Útban Magyarürög felé arról beszélgettünk, hogy ki, mikor járt utoljára Teca Mamánál. Hosszas gondolkodás után megegyeztünk abban, hogy nagyon régen, úgyhogy vártuk az új találkozást.

Abban biztosak vagyunk, hogy a helyet nem kell bemutatni senkinek, hiszen hosszú évek óta biztos pontja a vendéglő a kirándulóknak. Éger-völgy egy köpésre van innen, túra előtt vagy után tuti pont Teca Mama Kisvendéglője. Azt is mondhatnánk, ez bizony kötelező pécsi kör.

Régebben nem az étel vagy az ital miatt fordultunk meg itt, hanem a hely hangulata miatt, mert valljuk be, nem mindig volt kifogástalan a felszolgált cuccok minősége, de ez akkoriban senkit nem érdekelt. Jó volt itt lenni, és kész. Gyanítjuk, a közelmúltban tulajdonosváltás történt, mert mostani látogatásunk során semmi negatívumot nem tapasztaltunk. Ezt a feltételezésünket támasztja alá az, hogy a Teca Mama Kisvendéglője Facebook oldal megszűnt, helyette Teca Mama Vendéglő néven fut az oldal (ezek szerint ez lett az étterem új neve, de mi ettől függetlenül maradnánk a jól megszokott régi elnevezésnél), ami mellett még egy honlap is üzemel. Szóval, szerintünk új szelek fújnak arrafelé, de ezt egyáltalán nem bánjuk.  Sőt!

Dél előtt érkezünk, rajtunk kívül nincs vendég, de az asztaloknál már terítenek, várják az ebédelni betérő vendégeket. A kizárólag magyaros ételeket kínáló étlapról babgulyást füstölt csülökkel, csipetkével (990 Ft) és medvehagymával, füstölt sajttal töltött karajt hasábburgonyával (1490 Ft) választunk. Sokáig szemeztünk az óriás melegszendvicsként kínált sonkás és gombás tétellel (490 Ft), de inkább a kiadósabb kaják mellett döntöttünk. A rendelés után nagyon gyorsan érkezik a két hatalmas adag étel. A minőséggel semmi baj, mindkét fogás kitűnő, bár az is igaz, hogy a Michelin-csillagot nem itt kell keresni, de mi ezt egyáltalán nem bánjuk. Szeretjük a minden mellébeszélés nélkül elkészített korrekt ételeket, és ezek azok voltak. És szeretjük azt is, ha ezeket az ételeket csodálatos környezetben lehet elfogyasztani, és a Teca Mama Kisvendéglőben ez is adott. Pont az erdő szélén áll az étterem, ennél szebb kulisszát nem kívánhat senki önmagának. Még mindig nagyon jó itt lenni.     

Távozásunk után megbeszéltük, hogy amíg jó az idő, mindenképpen visszatérünk ide egy durva fröccsözésre. Csak nehogy utána elvesszünk a közeli erdőben.

(Darázs-dűlő 15/2)

zene
Online Vadpörgés
 
súgó
Művészportré: Gajcsi Blanka
 
ételital
Enni borral 9. - kacsa, liba, bor