Na még mit nem?! – Interjú Marsalkó Dáviddal
Na még mit nem?! – Interjú Marsalkó Dáviddal
Papp András / 2022-02-08 zene
Na még mit nem?! címmel jelent meg decemberben a Halott Pénz történetét feldolgozó könyv. A zenekar frontemberével, Marsalkó Dáviddal beszélgettünk a kötetről, ám mindezek előtt visszaugrottunk az időben, december 26-ra, a pécsi sportcsarnokba.

Elég nagyot szólt a karácsonyi pécsi koncertetek! Hogy érezted magad? 

Baromi jól! Tapintani lehetett a jó hangulatot, nagyon jó energiái voltak a közönségnek. Az egyik kedvenc pécsi koncertként gondolok rá már most, különleges este volt.

A karácsonyi könyvpiacra jelent meg a Na még mit nem?! című könyv, ami a Halott Pénz sztoriját dolgozza fel. Kinek az ötlete volt a kötet megjelentetése? 

A kiadó keresett meg minket a könyv ötletével. Az elgondolásaik és az alapötleteik szimpatikusak voltak, majd jó pár közös leülés alkalmával együtt vázoltuk fel a könyv lehetséges felépítését. Végig gördülékenyen ment a közös munka, izgalmas utazás volt ez a zenekar tagjainak és remélem, hogy az olvasóknak is az lesz.

Elégedett vagy a végeredménnyel? 

Úgy érzem, sikerült az, amit szerettünk volna. Nem egy klasszikus zenekaros könyv, sokkal inkább emberi történetek gyűjteménye. Szerettük volna, ha egy picit korlenyomat is lesz, ezt erősítik a barátokkal, kollégákkal, pályatársakkal készült interjúk is. 

Milyen a könyv fogadtatása? 

Eddig nagyon jó! Sokan írtak nekünk, illetve a személyes visszajelzések alapján azt érzem, szeretik a könyvet az emberek.

A könyv megjelenése után muszáj megkérdeznem: Halott Pénz-sztorit feldolgozó film lesz valamikor? És ha már a gondolatokkal játszunk: kit tudnál elképzelni a rendezői székben?  

Ez elég érdekes felvetés, erre még nem gondoltam, de nagyon menő lenne, ha egyszer lenne ilyen! Ha külföldi rendező lenne, akkor Sorrentino, ha magyar, akkor Török Ferenc vagy Reisz Gábor.

Április 9-én Budapesten, a Papp László Sportarénában lesz a 18. szülinapi gigakoncertetek. Mi vár a rajongókra ezen a show-n?  

Az előző két arénás koncertünk is nagyon extrára sikerült, de arra törekszünk, hogy emeljük a tétet. Mind látványban, mind a show felépítésében és a dalok átvariálásával azon leszünk, hogy egy emlékezetes estét szerezzünk a közönségnek.

 

film
Az Északi
 
ételital
Enni borral 6. – grill és bor
 
zene
DJ Jazzy Jeff