Mongooz and the Magnet
Mongooz and the Magnet
Papp András / 2019-11-07 zene
Új lemez, új producer, új hangzás, új korszak, új Mongooz and the Magnet. Mi ez a sok újdonság a Mongooz körül? Ian O’Sullivan és Magnus Måløy mindent elmesélt nekünk.

November 15-én jelenik meg az új kislemezetek. Meséljetek egy kicsit az anyagról! Ha jól tudom, elég komoly producerrel dolgoztatok együtt.

Ian: A kislemez címe „people ═ people”, és négy dal lesz rajta. A számok a pécsi próbatermünkben készültek, a demót a 30Y stúdiójában vettük fel Varga Ádám segítségével, majd ezeket elküldtük egy csomó külföldi producernek. Dani Castelar válaszolt nekünk, ő az, aki az egyik kedvenc lemezünket – Paolo Nutini: Caustic Love – csinálta. De dolgozott már a Snow Patrollal és Michael Jacksonnal is, több mint 20 országban kötődnek a nevéhez aranylemezek. Szóval, visszaírt, hogy szívesen jön Magyarországra velünk dolgozni, úgyhogy ez az anyag teljesen más szinten van, mint amiket ezelőtt csináltunk.  

A lemez megjelenése előtt egy dal, a Hey Boy november 1-jén már kikerült a közönség elé egy klip társaságában. Miért tartottátok fontosnak ezt az előzetest?

Magnus: A Hey Boy egy olyan dal, amit már nagyjából két éve játszunk élőben, és amit már jó ideje szeretnénk megmutatni a világnak. A dal első hivatalos kiadása nagyon fontos nekünk, mert szeretnénk egy erős kezdéssel bemutatni a Mongooz új verzióját, azt, hogy új zenével térünk vissza.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezzel a lemezzel, a megtervezett marketingkoncepcióval magasra teszitek magatoknak a lécet. 2020 a Mongooz éve lesz?

Ian: Igen! Átmenetileg le is vettük a régi számainkat a netről. Új korszak kezdődött: új logó, új grafikák, új minden!

Magnus: Mikor három éve kiadtuk az első albumunkat, nagyon keveset tudtunk a számok felvételéről, kiadásáról, és tudtuk, hogy ezeket a dolgokat muszáj megtanulnunk ahhoz, hogy zenekarként megtehessük a következő lépést. Az elmúlt években sokat dolgoztunk a felvételek minőségén, valamint az imidzsünk kialakítása is fontossá vált számunkra. Reménykedünk benne, hogy az emberek észre fogják venni a különbséget. Ez az új lemez egy új fejezetet, egy új kezdetet képvisel. Büszkék vagyunk a munkára, amit ebbe beleraktunk, büszkék vagyunk a dalokra, és alig várjuk, hogy megoszthassuk mindenkivel. Úgy gondoljuk, hogy 2020 jó év lesz számunkra, de 2021 talán még jobb.

Sok fesztiválon játszottatok nyáron, de talán a legérdekesebb az Észak- és Dél-Korea demilitarizált övezetében rendezett DMZ Peace Train fesztivál volt. Milyen érzés volt ott fellépni, milyen élményekkel gazdagodtatok? 

Magnus: Óriási megtiszteltetés volt, hogy pécsi zenekarként meghívtak a DMZ Peace Train fesztiválra. Nagyon különleges volt egy demilitarizált övezetben játszani, de a fesztivál üzenete az volt, hogy békét hozzon különböző országoknak a zenén, valamint a művészeteken keresztül, és ezzel az üzenettel maximálisan azonosulni tudtunk. A fellépés pedig őrületes volt! Még sosem éreztünk ennyi szeretetet a színpadon. Nagyjából 4000 embernek játszottunk, akik még sosem láttak minket, de ennek ellenére táncoltak, kiabáltak, énekeltek, még ha nem is tudták a dalszövegeket. A koncert után több mint egy órán át autogramot osztottunk és szelfiztünk a rajongókkal, a biztonságiak segítettek bennünket kijutni a tömegből.

Az új kislemez bemutatója november 15-én lesz a Pécsi Estben. Mire számíthatnak a rajongók a koncerten?

Magnus: Egy új Mongoozra! Két fantasztikus zenészt is hozunk magunkkal, akik csatlakozni fognak a legtöbb dalhoz, azaz, nem a megszokott trió formációval találkozhatnak a rajongók. Ráadásul a The Qualitons és a Carson Coma is fellép ezen az estén, úgyhogy mindenképpen el kell jönnötök!

zene
Amper szilveszter: DAIDAI + Esmen
 
ételital
Okosabb lesz-e a konyha?
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #29 // Vecsei H. Miklós