Made in Pécs Fesztivál – Vendég: Józsefváros
Made in Pécs Fesztivál –  Vendég: Józsefváros
Papp András / 2021-07-16 zene
A Made in Pécs Fesztiválra járók már tudják, hogy a külföldi vendégvároson kívül egy magyar várost is vendégül látunk. Ez évben csavartunk egyet a dolgon, hiszen nem egy várost, hanem egy városrészt, egészen pontosan Budapest VIII. kerületét, Józsefvárost ünnepeljük meg a feszten. A magyar vendégzenekarok 30 perc műsoridőt kapnak.  

DOS DIAVOLOS – Ganxsta Zolee & Takács Vilkó 

A nyócker bugyrairól Ganxsta Zolee és a Kartell tolmácsolásában ismert meg a legtöbbet az ország, és bár Zolee nem ott született, a nyolcadik kerület tiszteletbeli (letekert) kormányablaka egészen biztosan „Döglégy” névre állította ki az egyes sorszámú lakcímkártyát. Naná, hogy mi is elhívtuk a fesztiválra! Takács Vilkóval közös akusztikus műsorával reggel 10-től rúgják be a Made in Pécs Café koncertműsorát, ahol Zolee ezúttal nem csak vakerál, hanem gitározik is. 

Made in Pécs Café, július 17. 10:00

ANIMAL CANNIBALS 

Yo-Yo Yozsefváros: sötét ez a hely, há-há világos… Az 1989-ben alakult és azóta is buszkerék módjára pörgő Animal Cannibals volt talán az első, aki a Józsefváros nevet az országos zenei köztudatba és szlengbe bedobta. Nem is volt kérdés, hogy meghívjuk őket is! Reggel 10-től pörgetik meg a Pécsi Estet, reméljük, hogy a TAKARÍTÓNŐŐŐ végezni fog a placc kipucerálásával a következő koncert kezdetéig.

Pécsi Est, július 17. 10:00

ÖKRÖS KÁROLY ÉS ZENEKARA 

Ha Józsefváros, akkor cigányzene. Nem is lennénk felsőkategóriás szakemberek, ha nem intéznénk autentikus cigányzenészeket a Józsefvárosból a Made in Pécs Fesztiválra tartó menetrendszerinti zenész-különjáratra. De természetesen azok vagyunk, ezért a Nappali már reggel 10-től ultraminőségi cigányzenétől lesz hangos, amit a tősgyökeres 8. kerületi zenészcsaládból származó, nem mellesleg a Budapest Bár zenekarban országos hírnevet szerző Ökrös Károly és barátai terítenek le a fesztivál sírva vigadó lábai elé.

Nappali, július 17. 10:00

 

súgó
Légy nyitott, kóstolj bele, fedezd fel!
 
lokál
Portré: Köles Feri
 
film
Apró mesék