Játszd újra, PEN!
Játszd újra, PEN!
Papp András / 2023-04-28 zene
Három év kihagyás után április 28-29-30-án újra itt a PTE legnagyobb közösségi rendezvénysorozata, a Pécsi Egyetemi Napok, közismertebb becenevén a PEN Fesztivál! A város legnagyobb könnyűzenei eseményének néhány pécsi főszereplőjét kérdeztük az idei rendezvényről és a PEN-es koncertjükről.

Marsalkó Dávid (Halott Pénz)

Nagyon kellett már a városnak, hogy ismét legyen PEN! A kimaradt években mindig nagyon hiányoltuk és úgy tapasztaltam, a város lüktetéséből is eléggé hiányzott már. Pécs szerves része az egyetemi élet, aminek mindig is egy fontos szívverése volt az egyetemi napok. Örülök, hogy idén újra lesz és az is különleges érzés, hogy otthon startolhat el az idei koncertszezonunk!

Püspöki Péter (Kubalibre) 

Azok a régi szép idők még mindig most vannak. A 2010-es PEN-en játszottunk eddig először és utoljára, ezért nagyon örülünk, hogy újra ott lehetünk. Az egyetemi napok minden hallgató számára az év legnagyobb bulija, ráadásul a PTE az ország legmenőbb egyeteme, szóval egy ilyen rangos eseményen fellépni óriási dolog. A legőrültebb műsorunkat visszük és felszántjuk a színpadot! Tavalyi tervünk egy új EP megjelentetése volt, amit most kibővítettünk egy új lemezre, ennek dalait is megmutatjuk. A Kubalibre a PEN-nel rúgja be a 2023-as fesztiválszezon ajtaját. Éljen!

Beck Zoli (30Y)

Úgy vagyunk a PEN-nel a kezdetektől, ahogy a közös albérletben lakó két barát, akik az egyetem végeztével külön költöznek ugyan, de gondolatban mégis lakótársak maradnak. A PEN nekünk pécsi és egyetemi identitásunk, a még fel nem újított, lerúgott Zsolnay, az indusztriális Bőrgyár, az új Zsolnay terei, vagy éppen az EXPO. Minden egyetemi városnak feladata ünnepelnie az egyetemét, az egyetemeknek pedig ugyanilyen feladata ünnepelnie a polgárait. Április végén mi sem teszünk másként, hiszen ünnepel mind, aki él.

 

 

súgó
Zeneszüret Fesztivál
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #4 // Kálocz Tamás (Fishing on Orfű)
 
zene
Szabó Benedek és a Galaxisok, Hó Márton és a Jégkorszak