Broken Balls
Broken Balls
Morvai Zsolt / 2016-01-05 zene
Pécset mindig csak az alternatív zene fellegváraként emlegetik, pedig ha az ember kicsit körültekint, rengeteg hardcore, punk, metál és hard rock zenekarba botolhat a város színpadain. Decemberi számunkban az egyik feltörekvő bandának, a BrokenBalls-nak szegeztünk pár kérdést a hazai színtérről, és a közelgő új megjelenéseikről.

A zenétek remekül ötvözi a klasszikus metál és punk elemeket, és még egy kis hardcore csavart is belevittetek. Ez tudatos volt, vagy mindenki hozzáadta a magáét?

Inkább tudatos, nem akartunk beállni egy adott stílusba, mivel mind a négyen szinte teljesen másféle zenéket szeretünk a rockzene berkein belül. És persze így talán több emberhez is eljutunk.

Kis hazánk bővelkedik a jó metál és hardcore zenekarokban. A baranyai bandák között mekkora az összetartás?
Sajnos elég nagy a „klikkesedés”, de az elmúlt időszakban azért történtek pozitív megmozdulások. Ettől függetlenül azért van pár környékbéli zenekar, akikkel jó viszonyban vagyunk. Ilyen például a pécsi Dirty Dawn vagy a Rumproof, de a szigetvári Shock zenekarnak köszönhetjük talán eddig a legtöbbet. Mindemellett még muszáj megemlítenünk a Rebel for Life–Sonic Rise duót Bonyhádról, és a pesti HHCC zenekar is segítette már a munkánkat.

A májusban megjelent EP-tek egy energikus kezdet volt. Várható nemsokára nagylemez is?
Nagylemez nem! De ha minden összejön, úgy, ahogy szeretnénk, akkor 2016 elején elkezdjük felvenni a második EP-t, melyen a tervek szerint egy intro, plusz hat új saját nóta lesz.

Melyiket választanátok, ha a zenéteket kellene jellemezni: szövegcentrikusság vagy zeneközpontúság?
Szerintünk mind a zene, mind a szöveg ugyanolyan fontos a mi esetünkben. Még ha a szöveg nem is mindig tisztán kivehető a zenéből, attól még nagyon fontos az üzenete.

Ha látni szeretnénk titeket Pécsett, akkor mikor és hova kocogjunk el?
2016. január 9-én lépünk fel Pécsett, méghozzá az első Made in Pécs Fesztivál keretein belül, ami nem mellesleg a zenekar első fellépése lesz hazai pályán.

súgó
Harry Potter Országos Verseny
 
lokál
Energiatakarékossági tippek távfűtéshez
 
lokál
Made in Pécs-díj 2022 – Közönségszavazás