A gyógyszerészek csalogánya
A gyógyszerészek csalogánya
promo / 2022-06-08 zene
Gara Bella, az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola ének-szakos növendéke lett a „PTE hangja”, miután megnyerte a rangos egyetemi versenyt. Júniusban doktorrá avatják, gyógyszerész lesz.

Hogyan kezdődött a zenei pályája?

Tizennégy évesen kezdtem gitározni, és mellette énekelni is. A gitártanárom nagyon aktív részese volt szülővárosom zenei életének, felfedezte, hogy jó hangom van, és elvitt különböző fellépésekre.

Melyik város a szülővárosa?

Nagyatád, ahol nemcsak gitároztam, de énekeltem is és versenyekre jártam. Például a Balaton Hangja Országos Énekversenyen 2014-ben harmadik lettem. Az egyetemen ismerkedtem meg az Eck AMI-s énektanárommal, Bukszár Mártával, akivel az igazi sikerek kezdődtek. 2020-ban például megnyertem az Arany Violin Országos Énekversenyt.

Milyen dalokat énekel?

A popzene jellemző a zenei pályámra, időnként dzsesszes számokat is énekelek, de a retró zenét is nagyon szeretem.

Milyen szakra jár az egyetemen?

Gyógyszerésznek tanulok, idén végzek. A nagypapám testvére, Gara László volt az első éneklő patikus a családban, ORI-engedéllyel, voltak nagylemezei is.

Akadnak híres gyógyszerészek, akik a művészet terén nagyot alkottak...

Igen, Csontváry vagy Örkény például.

Mik a hosszabb távú tervei?

Szeretnék dalokat írni. Ezen túl, ha minden jól megy, júniusban fognak doktorrá avatni, és mivel Nagyatádon van a nagyszüleim gyógyszertára, a tervek szerint azt veszem át.

lokál
Illusztrátort keresünk!
 
zene
Kubalibre
 
lokál
A tulipános kenyértől az ördögkerékig