Zsolnay Fényfesztivál
Zsolnay Fényfesztivál
Pandur Petra / 2017-06-29 súgó
Izgalmas, sokszínű programkínálattal várja látogatóit a június 30. és július 2. között másodszorra megrendezendő Zsolnay Fényfesztivál.

A tavaly nyáron elsöprő sikert arató rendezvénysorozat 3 napra összművészeti játéktérré változtatja a belváros tereit, épületeit. Esténként tehetséges médiaművészek látványos fényanimációi, fényfestései díszítik majd a város neves épületeit és szabad falfelületeit. Legnagyobb attrakciónak idén is a Székesegyház déli homlokzatára, tornyaira vetítendő fényinstallációk ígérkeznek, melyek egy nemzetközi 3D mapping verseny keretein belül gyönyörködtetik a közönséget június 30-án és július 1-jén. Az installációk közül is külön figyelmet érdemel a Kiégő Izzók nemzetközileg is elismert csapatának Jónás könyve című epikus videója.

A kortárs fényművészet remekeinek megtekintésére a fesztivál nyitónapján zenés felvonulások, és egy nagyszabású Fénykarnevál hangolja majd a közönséget, melyhez délután egy sétatéri workshop keretein belül fényjelmezeket és fénydíszeket is készíthetünk magunknak. A zömében ingyenes, szabadtéri programok között számos zenei, színházi, újcirkuszi produkció is szerepel. Ismert zenekarok, pécsi egyszálgitárosok, slammerek, (tűz)zsonglőrök, akrobaták, mutatványosok, bábtársulatok, mesemondók népesítik majd be Pécs utcáit, tereit.

A Zsolnay Fényfesztivál nem csak pécsi, hanem országos viszonylatban is újító, egyedülálló eseménynek számít. A legkülönfélébb művészeti ágakat, populáris műfajokat vonultatja fel egymás mellett, s nagy előnye, hogy azokat mindenki számára hozzáférhetővé teszi. A városi tér dinamizálásával, a neves épületek fényalakzatokba burkolásával pedig talán azt is eléri, hogy ezentúl másként tekintsünk a város jellegzetes helyszíneire.

Több helyszínen, június 30.-július 2.

Részletes program ITT.

lokál
Eximó Jégrém: Meteo-pauza
 
lokál
Szeptemberi szarvasbőgés
 
zene
Feriantes