Zsolnay Fényfesztivál
Zsolnay Fényfesztivál
Maljusin Mih / 2016-06-30 súgó
Jól kezdődik a július! Elseje és harmadika között a Barbakántól a Zsolnay Negyedig fog zsongani a képzeletben megnövelt belváros.

A Fényfesztivál szervezői három napra a magyar- és nemzetközi fényművészet legjobbjait hozzák Pécsre. A belváros szinte minden terén sötétedéstől projektoros, diafilmes, celluloid szalagos, írásvetítős, árnyjátékos látványokat mutatnak majd nekünk a fényfestő brigádok és az egyszemélyes fotonművészek.

A Dóm téren az első két napon a Bazilika épületére komponált monumentális fényműveket láthatunk az első, 10.000 eurós összdíjazású nemzetközi fényfestő verseny nyilvános döntőjén, ahol a magyar mapperek krémje mellett ott lesznek a mexikói, lengyel, chilei kihívók is. A Dóm téren maradva mindkét este zenészcsillagokat láthatunk: elsején a spanyol Buika lép fel, hogy világzenébe borítsa a teret (Jason Mrazzal és Seallel is fellépett már, csak hogy érzékeltessük az esemény jelentőségét).

A második napon a keserédes ausztrál énekesnő, Natalie Imbruglia jön el hozzánk, aki a Torn című világsikere után stílusához hűen legutóbb az Instant Crush nevű Daft Punk számot újította fel.

Idén időben is utazhatunk: az ókortól a középkorig hagyományőrzők, autentikus szerepjátszók mutatják be gyerekeknek és gyereklelkűeknek a régi korok öltözékét, szokásait, ételeit, zenéjét és játékait. A sólyomröptetés mellett pedig cirkuszi mutatványok, tűzzsonglőrök, sőt óriásgorillák is lesznek a városban.

Több helyszínen, július 1-3. Ingyenes.

Részletes program: www.zsolnayfenyfesztival.hu

súgó
Szárnyas Malac Nap
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #19 // Iváncza Boglárka (BETWIXT, Pécs on Stage)
 
lokál
Négykezes vászonra, bőrre, papírra, falra és monitorra