Ü R E S TÉR
Ü R E S TÉR
Prim Péter / 2020-08-12 súgó
Nincs szomorúbb, mint egy üres kiállítótér: magányosan, üresen, bezártan. Nincs nagyszerűbb, mint egy üres kiállítótér: lehetőségekkel, titkokkal, új célokkal.

A Pécsi Galéria a karantén hónapjai alatt üresen állt. Az UTAk című kiállítás bezárt, újabb nem épülhetett. Mígnem kitaláltak egy módszert: meghívtak hetente egy-egy művészt, hogy a rendelkezésre álló térben és a rendelkezésre álló alapanyagok, eszközök felhasználásával hozzon létre a galériában egy-egy installációt. Így az alkotók egymástól elszigetelve, a járványügyi előírások maximális betartásával dolgozhattak, és épülhetett egy új kiállítás annak reményében, hogy amikor majd nyitni lehet, a Pécsi Galériában egy új kiállítás legyen látható.

A kiállítás installációi 10 művész közreműködésével az augusztus 14-i megnyitóig folyamatosan épülnek.

Kiállító művészek: Burkus Judit, Doboviczky Attila, Ecsedi Zsolt, Fekete Dénes, Freund Éva, Ficzek Ferenc, Hizsnyik Dénes, Kovács Balázs, Miklya Gábor, Szabó Klarissza Médea.

Pécsi Galéria (Széchenyi tér) Augusztus 14. – szeptember 13. K-Sze.: 13:00-19:00; Cs-V.: 11:00-19:00. Megnyitó: aug. 14. 18:00. 

zene
Mayberian Sanskülotts
 
zene
Sör és Fű, Slow Village, Stereo Kollektiv
 
ételital
Teszteltük: Maláta