Találkozzunk a könyvtárban!
Találkozzunk a könyvtárban!
Papp Viktorina / 2016-10-03 súgó
Ezzel a jelmondattal várja idén októberben is a már hagyománnyá vált Országos Könyvtári Napok az olvasás szerelmeseit országszerte. Az eseményhez a Csorba Győző Megyei Könyvtár és fiókkönyvtárai is csatlakoztak, így 10 napon keresztül író-olvasó találkozókkal, koncertekkel, előadásokkal, filmvetítésekkel és retro könyvvásárral várják a legelszántabb könyvmolyokat.

Valószínűleg sokan rémülnek meg a mai napig, ha szóba kerülnek a gimnáziumi magyarórák. Október 4-én ugyanakkor biztosan nem lesz röpdolgozat, hiszen Háy János, Varró Dániel, Kiss Judit Ágnes és Horváth Kristóf gondoskodnak a rendhagyó irodalomóráról a Tudásközpont nagyelőadójában, 16 órától.

Azoknak, akik inkább a sci-fi-hez és a kütyükhöz vonzódnak, érdemes ellátogatniuk október 5-én vagy 6-án a Minerva Fiókkönyvtárba, ahol Schlepp Péter előadását hallgathatják meg a robotok társadalmi és gazdasági hatásairól, szerepükről az irodalomban. Ha pedig már kívülről tudjuk a robotika törvényeit, részesei lehetünk egy hobbyrobot bemutatónak is.

Az Országos Könyvtári Napok legfelkapottabb programjai azonban idén is az író-olvasó találkozók lesznek: Pécsre látogat napjaink egyik közismert irodalomtörténésze Nyáry Krisztián, illetve Ugron Zsolna, az Úrilányok Erdélyben című önéletrajzi ihletésű bestseller szerzője.

A rendezvény során a Tudásközpontban elcserélhetjük megunt, vagy régi könyveinket, a Gesztenyeliget Fesztiválon pedig retro könyvritkaságok között csemegézhetünk.

Több helyszínen, október 3–13. Ingyenes. Részletes program ITT.

 

súgó
Játék a kastélyban
 
lokál
Portré: Józsa Richárd
 
súgó
Negyvenöt év Focusban