Szamárfül családi fesztivál
Szamárfül családi fesztivál
Happ Zsuzsa / 2016-08-15 súgó
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy Szamárfül családi fesztivál. Volt azután kétszer, háromszor, sőt, négyszer is. Így fordulhatott elő, hogy idén már ötödször lesz, kicsik és nagyok örömére.

A nyári szünet végére időzített programbomba nagy hatótávolságban teríti be a Zsolnay Negyedet, ahol különböző foglalkozások, zenés és színházi programok, valamint ismeretterjesztő előadások várják a gyerekeket és a szülőket három napon át.

Augusztus 19-21. között minden nap lesz kreatív játszótér, vívás, várják a gyerekeket a Herkules Műhely és a Várostörténeti Múzeum foglalkozásai. A Rovitex műhelyében játékokat, állatfigurákat lehet készíteni textilekből, míg a Gingko teret a katalán szobrász, Guixot Mester interaktív szobrai változtatják játszótérré, és esténként Bogárdi Aliz mond mesét diafilmvetítéssel az E78 épületben. Az ökováros társasjátéka a környezettudatosságot igyekszik megtanítani a kicsiknek a gyakorlatban, miközben a sétányon egész nap lehet vadászni a Kincses Piacon, ahol már nem használt játékok, könyvek vagy egyéb tárgyak találhatnak új gazdára.

A fesztivál első napján, 19-én délután 4 órakor ünnepélyesen felavatják a város legnagyobb csúszdáját minden vagány gyerek örömére, és lesz interaktív mesejáték a Besh O Drom zenekar közreműködésével. A Bóbita Bábszínházban 20-án és 21-én is előadások várják az érdeklődőket, és mindkét napon közös sétát és foglalkozást tart a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A koncertek között mindenki találhat kedvére valót, lesz miből válogatni: 19-én délelőtt fellép a Recefice zenekar, délután pedig Halász Judittal énekelhetnek együtt a gyerkőcök és a Halász Judit dalokon felnőtt szülők. 20-án a Rutkai Bori Banda Pizsamátor mesekoncertje rezegteti majd a falakat, hogy később az Alma együttessel folytassa, aki még bírja. 21-én Farkasházi Réka és a Tintanyúl interaktív koncertjén lehet és ajánlott keresni az elkóborolt tündért, Korpás Éva pedig erdélyi és felvidéki népzenével énekelteti meg a közönséget.

Mindezek mellett igazi különlegességként 20-án és 21-én a Zsolnay Negyedben működik majd a Kolibri Színház Vitéz László Automatája, amely az arra járó gyerekek és felnőttek kéréseit hivatott teljesíteni.

Zsolnay Kulturális Negyed, augusztus 19-21. Ingyenes.

Részletes program: www.szamarfulfesztival.hu

súgó
Derko 2019
 
lokál
Fesztiválszezon
 
lokál
Eximó Jégrém: Karanténia