Szamárfül Fesztivál
Szamárfül Fesztivál
Papp Viktorina / 2019-08-21 súgó
A legnépszerűbb gyerekeknek szóló fesztivál idén is a vakációs időszak végét jelzi, ugyanakkor a közös játék öröme az egész család számára feldobhatja még a szünidő utolsó nyárias napjait.

A háromnapos fesztivál szervezői ezúttal is sokszínű programmal készültek, akár az is megtörténhet, hogy a Pagony Mesebirodalom olvasósarkából a PTE-PEAC Vívószakosztályának köszönhetően rögtön egy asszóba csöppenünk. Természetesen még nem acélos fegyverrel felvértezett Zorróként, hanem erre a célra készített műanyag fegyverekkel. Ha az apró kincseket, kacatokat kedvelők (és gyűjtögetők) táborát erősítjük, a Ginkgo téren lévő Kincses Piacnál biztosan hosszú órákig fogunk elidőzni. Feleslegessé vált játékaink nem csak új gazdára lelhetnek, de környezetünk, és a pazarlás ellen is tehetünk mindezzel. Ki tudja, talán ami mások számára lom, nekünk valódi kincs. A füzetek, írószerek és a naplóírás szerelmeseinek biztosan érdemes a Kékváza Udvarba látogatni, ahol a kreatív füzetműhely alkalmával sajátíthatják el, hogyan készíthetnek személyre szabott naplót, vagy akár élményfüzetet a nyári emlékekkel. 

Nehéz olyan gyereket mutatni, aki nem rajong a prémes, simogatható állatokért. A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület az egész helyszínt belakja majd különféle változatos állatbemutatókkal és állatsimogatókkal. 

A fesztivál egyik házigazdája idén is Bóbita Bábszínház lesz, akiknek programjairól most sem érdemes megfeledkezni, hiszen Brub, a félpár zokni kalandjai mellett Párnamesékkel is várják az érdeklődőket. Ha késő délutánra már elfáradtunk az egész napos mászkálásban, akkor sincs probléma, hiszen a megszokott módon előadások és koncertek tarkítják ezt az idősávot. A Kokopelli Jazz Matinén nem csak a dzsessz hangzásvilágával ismerkedhetnek meg a fiatalok, hanem a „hangszersimogató” keretein belül akár a tradicionális és különlegesebb hangszerekhez is kedvet kaphatnak. A Fonogram-díjas Rutkai Bori Banda (képünkön) olyan elképesztő horgolt bábokkal érkezik, amelyek nem csak életre keltik a mesedalokat, hanem egy másik galaxisba is kalauzolnak minket: életkortól függetlenül varázslatos élményre számíthatunk. Ha pedig estére már teljesen elfáradtunk és az esti mesét is inkább próbálnánk elbliccelni, akkor se jöjjünk zavarba, hiszen a fesztivál időtartama alatt minden este Tamás Éva és Bogárdi Aliz várja a kimerült fesztiválozókat az épp reneszánszát élő diafilmekkel, mesével és zeneszóval.

Zsolnay Kulturális Negyed (Felsővámház utca 52.) Augusztus 23-25. Ingyenes. Részletes program ITT

ételital
Enni borral 2. – spagetti és bor
 
lokál
Elektronikai megoldások A-tól Z-ig Pécsről
 
zene
Ramon Tapia