Séták
Séták
Papp András / 2021-08-19 súgó
A várostörténeti tematikus séták hihetetlen népszerűségnek örvendenek az egész országban. Szerencsére Pécsett is válogathatunk különböző tartalmú séták között, melyekből most néhányat kiemelten ajánlunk.

Földalatti Pécs, séta a város alatt – ez a program egész évben várja az érdeklődőket minden szombaton 11 órától. A látogatók bejárhatják az UNESCO világörökségi listájára felkerült ókeresztény temetőegyüttes 1600 éves építészeti kincseit. A túra második fele az 5 szintes Littke Palace Pezsgőpincéjében folytatódik. A pincerendszer egy szakaszán izgalmas zseblámpás túrán vehetnek részt a sétán résztvevők, valamint egy, a korábban pezsgőtároláshoz használt különleges helyiségbe is bemászhatnak a vállalkozó kedvű érdeklődők. Részvételi dj: 2600/4100 Ft.

Világörökségi séták – augusztus 31-ig keddtől szombatig 16 órakor, vasárnap 11 órakor indulnak, melynek keretében az ókeresztény síremlékeket mutatja be szakavatott idegenvezető. Részvételi dj: érvényes belépő a Cella Septichorába + 600 Ft.

Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben – augusztus végéig minden nap 11 órától vehetünk részt ezen a szép barangoláson. A kellemes séta során idegenvezető mutatja be a Zsolnay Negyedet és elmeséli a világhírű Zsolnay család legizgalmasabb történeteit. A program végén ajándék hűsítő limonádé várja a látogatókat. Részvételi díj: 900 Ft.

súgó
Hair
 
lokál
Made in Pécs-díj 2019 – A győztesek
 
lokál
Portré: Ujvári Katalin