Janus Fesztivál
Janus Fesztivál
szerk / 2022-06-13 súgó
Az idén 25 éves Janus Egyetemi Színház (JESZ) nem csak vendége, hanem szervezője is a Janus Fesztivál nevű nemzetközi találkozónak.

Idén – hat év után újra – 11. alkalommal látja vendégül Európa meghatározó egyetemi színházi társulatait a pécsi gárda. A legtöbb csoport nem először jár Pécsett, és igazi kuriózumként idén egy marokkói társulat is ellátogat a fesztiválra. A résztvevő hat külföldi vendégen kívül az egyetemi színjátszás komolyabb hagyományokkal rendelkező társulatai, a szegedi és debreceni csapat is itt lesz.

A program nagyon színesnek ígérkezik. A litvánok egy mozgásszínházi előadást hoznak, melyet a covid-járvány kényszerű lezárásai inspiráltak. Az észtek, csakúgy, mint a JESZ egy népmesei motívumokon alapuló produkciót mutat be, a román csapat pedig fájóan aktuális háborús témájú előadással készül. Izgalommal várjuk a pozsonyi és a prágai színi akadémia hallgatóinak előadásait is. A szlovákok holokauszt témát hoznak, a csehek női szerzők műveiből válogatott filozofikus szövegeken alapuló produkciót.

Az előadások minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenesek. A színházszerető közönségnek kötelező a program, hiszen valóban izgalmas darabokat láthatnak a fesztivál hat napja alatt. 

Részletes program ITT.

Janus Egyetemi Színház, Bóbita Bábszínház (Zsolnay Negyed), Pécsi Horvát Színház (Anna utca 17.), Escargo Hajója (Endresz György utca 2/B) Június 14-19. Ingyenes.

Fotó: Részlet az Otheatre Társulat (Marokkó) The Other című darabjából

ételital
Nyári gasztroprogramok Baranyában
 
súgó
Művészportré: Kuti Letícia
 
lokál
Közösség a Pedagógusokért