Körber Hungária lesz a Hauni Hungária
Körber Hungária lesz a Hauni Hungária
promo / 2020-12-07 lokál
A Körber-csoporton belül a stratégiai projektek közé tartozik az egyes üzletágak különféle régiókban található termelőüzemeinek jobb kihasználása. A program fontos lépcsőfokaként a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. hivatalos elnevezése Körber Hungária Gépgyártó Kft-re változik. Eközben a cégtulajdonos ugyanaz marad.

A koncepció célja a magyarországi gyár továbbfejlesztése és alkalmassá tétele valamennyi Körber üzletág tervezési, gyártási és összeszerelési feladatainak elvégzésére. Ennek révén a termelés rugalmasabbá válik a teljes cégcsoportban. Az első, Magyarországon megvalósuló Körber termelési telephely kialakítása az egész csoport növekedési tervei szempontjából kulcsfontosságú, a meglévő szaktudást pedig a jelenleginél szélesebb körben teszi elérhetővé valamennyi üzletág számára. Továbbá a Körber-csoport képes lesz a piaci részesedését növelni és a költségeket csökkenteni a meglévő eszközök és kapacitások hatékonyabb kihasználásával, melynek köszönhetően a magas minőségű termékek gyorsabban jutnak el a vevőkhöz.

A Körber üzletágai közül a logisztikai és a gyógyszeripari már szoros és sikeres együttműködést folytatnak a pécsi üzemmel. Különösen a gyógyszeripari üzletág lát nagyszerű lehetőséget egyes kiválasztott termékek gyártási kapacitásának bővítésében, a csehországi Kuřimban lévő gyár mellett bevonva a pécsit is a növekedés felgyorsítása és a határidőre történő teljesítés biztosítása céljából.

A pécsi üzem alapvetően a dohány üzletág növekedése érdekében jött létre. Az itteni csapat tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A Hauni Hungária a pécsi gépgyártás évszázados hagyományainak örököse. A későbbi nagyüzem helyén az első gépgyárat Haberényi Pál alapította 1865-ben. Gyakori változásokon, fejlesztéseken és átalakulásokon ment keresztül az évek során. 1925-ben felvette a Sopiana Gépgyár nevet. Az idők során számos alkalommal változott a termékstruktúra a mezőgazdasági gépektől az élelmiszeripari és vegyipari gyártósorokig. 1994-ben a Hauni megvásárolta a céget és kezdetét vette egy jövőorientált, folyamatos fejlődéssel töltött negyed évszázad. Ma a Hauni Hungária a régió egyik legnagyobb vállalata, és csúcstechnológiájú, egyedi berendezéseket készít a nemzetközi dohányipar számára.

„Büszkék vagyunk, hogy a mi gyárunk szolgálja ki a Körber-konszern több üzletágát. Ennek révén a nálunk felhalmozott tudást és szakmai tapasztalatot szélesebb körben tudjuk elérhetővé tenni a Körber-konszern üzletágai és szakértői csoportjai számára. Ez hatalmas felelősség, de egyúttal komoly motivációs tényező az egész csapatnak. Örülünk ennek az elismerésnek, ami az általunk szállított kiváló minőségű termékeknek szól” – összegzett Dr. Megyeri János, a Hauni Hungária ügyvezetője.

A pécsi gyár egy stabil, felelős és dinamikusan növekedő vállalat, egyben a város és a megye legfontosabb munkaadóinak egyike. „A Körber Campus koncepció révén munkavállalóink előtt új perspektívák nyílnak szakmai képességeik kibontakoztatására és továbbfejlesztésére” – hangsúlyozta Dr. Roland König, a pécsi Körber telephely kialakításának, egyúttal a teljes projektnek a felelős irányítója.

(X)

súgó
Szárnyas Malac Napok
 
súgó
Sopianae Reviviscit
 
súgó
10 éves a Tamás Éva Játéktára