Pixelplants: Pixeles hard-pop
Pixelplants: Pixeles hard-pop
Morvai Zsolt / 2015-05-22 zene
Az indietronika halott? Dehogy, csak megpihent! Jól tudja ezt a Pixelplants is, akik kiválóan lavíroznak a pop és a new wave hullámain. A Pixelplants egyik tagjával, Dézsi Sadával beszélgettünk

Viszonylag rövid ideje léteztek így együtt, mint Pixelplants. Mi a megalakulásotok története?

Tavaly tavasszal álltak össze a pixelek, igazából egy pécsi tehetségkutató kedvéért. Kíváncsi voltam mit tudunk összehozni a rendelkezésre álló két hét alatt úgy, hogy gyakorlatilag a nulláról startolunk. Meg  is lepődtünk, amikor megosztott első helyen végeztünk. Ennek hatására döntöttünk úgy, hogy akkor most már komolyan vesszük magunkat és komolyabb hangsúlyt fektetünk az élő koncertekre is.

Egy érdekes glitches, electro-popot játszotok. Ez egy ösztönös választás volt vagy hosszas kísérletezgetés eredménye?

A 90-es évek óta hallgatok new-wave és electro-pop dolgokat, úgyhogy ez lehet ösztönös, a glitch-hop kb. 2 éve lépett be a képbe. Próbálok egyensúlyozni a banális pop klisék és a kevésbé kommersz zenei megoldások között, ehhez még az is hozzáadódik, hogy mindhárman más zenei területről érkeztünk, szóval inkább hard pop-ként definiálnám a Pixelplants által megidézett hangulatot.

Eddig két számotok található meg a Soundcloudon. Mikorra várhatnak a rajongók új anyagot?

Mivel egyikünk sem nagy híve a klasszikus értelemben vett zeneterjesztésnek, így a koncept az, hogy minden elkészült felvételt azonnal lövünk ki a Soundcloudra. Kicsit lelassult a folyamat, de nagyon rajta vagyunk, hogy az elkészült 10-12 dalt minél hamarabb hallgatható formába öntsük. Ha ne adj Isten lesz rá igény, akkor kézbe vehető anyagot is készítünk, de hogy ez milyen formában jut majd el az érdeklődőkhöz, az még legyen titok.

Ha élőben szeretnénk hallani titeket, hova kell vándorolnunk?

Nagyon úgy tűnik, hogy a nyár folyamán nem fogunk sokat unatkozni, úgyhogy valamelyik szabadtéri rendezvényen is bele lehet futni a Pixelplantsbe.

ételital
Teszteltük: Kisülés Kávéműhely
 
súgó
Farsangoló HANGoskodás
 
lokál
Tettyei romok: Tüke Vízibusz