PécsLIT Kölyök – 100% gyerek
PécsLIT Kölyök – 100% gyerek
promo / 2024-05-13 súgó
Az idei PécsLIT Fesztivál előfutára az első alkalommal megrendezésre kerülő PécsLIT Kölyök eseménye, ami 100%-ban a gyerekekre helyezi a fókuszt.

Az egésznapos eseménysorozat a legkisebbektől a legnagyobbakig kínál szórakoztató programokat a Tudásközpontban. Amire biztosan számíthatnak a PécsLIT Kölyök Fesztiválra érkezők: a Bóbita Bábszínház Icurka-picurka előadása, amit napközben könyvbemutatók, közönségtalálkozók követnek Simonfalvi Ancsával, Harcos Bálinttal, Kertész Erzsivel, mindezek mellett Oravecz Gergely képregényrajzoló, illusztrátor workshopra várja a gyerekeket. A kézműves asztaloknál a bemutatott könyvekhez kapcsolódó alkotásokat készíthetnek a résztvevők: dinót röptethetnek és lámpást hajtogathatnak a könyvtárosok segítségével. A Pécsi Pagony társasjáték-sarokban Lencse Máté játéktervező vezetésével kipróbálhatóak lesznek társasjátékok, a Mese-Tér-Kép csapata pedig alkotófoglalkozásra invitálja a gyerekeket. A napot Varró Dániel és Molnár György (képünkön) Túl a Maszathegyen 2.  sok humorral átszőtt zenés irodalmi produkciója zárja.

A PécsLIT Kölyök a Csorba Győző Könyvtár, a Jelenkor folyóirat és a Pagony Kiadó közös rendezvénye, megvalósulását a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. támogatja.

Tudásközpont (Universitas utca 2/A) Május 18. (FONTOS: Egyes programok regisztrációhoz kötöttek!)

További információk: Facebook, pecslit@csgyk.hu 

 

súgó
Vőlegény
 
súgó
VASARELY – A pályakezdés évei
 
zene
Kőbányai Zenei Stúdió