Pécsről Rióba
Pécsről Rióba
Papp András / 2016-07-04 lokál
Augusztus 5-től 21-ig lesz a sport legnagyobb ünnepe, a XXXI. nyári olimpiai játékok Rio de Janeiróban. Hatalmas büszkeséggel mutatjuk be azokat a pécsi sportolókat, akik kvalifikálták magukat a 2016-os olimpiára.

Szabó Tünde – atlétika

Szabó Tünde, a PVSK atlétája 2015-ben teljesítette a riói kvalifikációs szintet a Frankfurtban megrendezett maratonifutó-versenyen, ahol 2:41:09-es idővel a 21. helyen ért célba. Tünde eredménye azért is nagyszerű, mert maratoni futásban öten is teljesítették az olimpiai szintet, de a magyar csapatból csak hárman indulhatnak a női szakágból ebben a számban az olimpián, és az ő ideje annyira jó lett, hogy biztos helye van a női maratonisták triójában. Egyesülete, a PVSK is örül a sikernek, hiszen 2000 után újra van olimpiai résztvevője a patinás pécsi klubnak. Tünde célja Rióban az, hogy egyéni csúcsot tudjon futni.

Csonka Zsófia – sportlövészet

Csonka Zsófi pécsi sportlövő épp idén érkezett kerek évfordulóhoz sportágában, hiszen 20 éve lő, emellett pedig 2015-ben ötödször lett az év magyar sportlövője. A PSN Zrt. sportolója az első magyar sportlövő nő, aki sorozatban négy olimpiára is kijutott. Londonban pontszerző helyen végzett, hatodik lett egyik számában. Rióban 25 méteres sportpisztolyban áll lőállásba, és nagyon határozott célja, hogy éremmel a nyakában térjen haza az olimpiáról. Ehhez minden esélye megvan, mi pedig szívből szurkolunk neki, hogy ez összejöjjön. Négy év után pedig akár jöhet az ötödik olimpiája is.   

Sárosi Laura – tollaslabda

Az 1996-os atlantai játékok óta nem szerepelt magyar tollaslabdázó az olimpián, ezért is vagyunk roppant büszkék a Multi Alarm SE versenyzőjére, Sárosi Laurára. A közvélemény az idei Európa-bajnokságon ismerhette meg a nevét, amikor átadta tartalékcipőjét a német Karin Schnaasénak, amivel felhívta magára a nemzetközi sajtó figyelmét, és tettéért fair play díjat kapott. Itthon egyesben, párosban és vegyespárosban 2013 óta legyőzhetetlen, azaz nem akármilyen sportolóról van szó. Rióban szeretne a legjobb 32 közé kerülni, ami ebben a sportágban nem egyszerű, de nem is lehetetlen feladat.  

Kenderesi Tamás – úszás

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. úszója teljesítette az olimpiai kvalifikációs A-szintet, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel tagja lesz az olimpiára utazó keretnek. A bizonytalanság csupán abból adódik, hogy a magyar úszóknak július 3-án zárul a kvalifikációs sorozata, egyes számokban pedig csak két úszó indulhat egy országból, és 200 méteres pillangón többen is vannak jelenleg, akik elérték a részvételhez szükséges szintidőt. Ettől függetlenül szinte biztosak vagyunk benne, hogy a csúcsformában lévő sportoló ott lesz Rióban. Amikor olimpiai céljairól faggatják, nem kertel a fiatal sportoló: aranyéremmel lenne elégedett! Úgy legyen!

 

lokál
Rendelj te is 2023-as jótékonysági naptárat!
 
lokál
Eximó Jégrém: El Fumador
 
súgó
Kodály Aperitif