Helyben lettek sikeresek
Helyben lettek sikeresek
/ 2018-05-10 lokál
A Zalay fivéreket nem is nehéz egy asztalhoz ültetni, hiszen mindhárman Pécsen maradtak, bár lett volna lehetőségük máshol karriert csinálni.

Szabolcs a város egyik legjobb gimnáziumát, Zoltán ifjú kosarasokat irányít, Buda pedig nagyvállalati környezetben tölt be vezető szerepet. A maguk területén sikeresek, példaképek, amit – saját bevallásuk szerint – a családi értékrend, a közös forrás alapozott meg.

„Sikerélmény kell a gyereknek! Nagyjából így foglalható össze édesapánk pedagógia szemlélete és ez sok tekintetben meghatározó volt az életünk során" – mondja Szabolcs, a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója, aki szívesen használ sporthasonlatokat is az intézmény vezetésével kapcsolatban.

„Nem csak testvéri, de baráti viszony is van közöttünk, ez az erős kapocs is hozzájárult, hogy Pécsett tudtunk kiteljesedni és értéket teremteni" – teszi hozzá Zoltán, aki kosárlabda-vezetőedzőként utánpótlás képzéssel foglalkozik a Rátgéber Akadémián.

Buda informatikus mérnökként végzett Pécsett, az ITSH korábbi helyi vezetője volt és most a Hauninál stratégiai projektekért felelős, így ő is elsősorban irányító szerepet visz: „A család az origó, a legfontosabb kiinduló pont. Sokat tanulunk egymástól és érdemes is, hiszen vezetőként nekem is az emberek motivációja, a jó teljesítmények segítése a feladatom, ez lett az erősségem – ahogy a testvéreim is ebben jók."

(Vállalkozásfejlesztéssel, innovációval, kreatív iparral, humánerőforrás-fejlesztéssel valamint a város és a régió gazdaságával kapcsolatban még több információt a pbkik.hu és a pecsgazdasaga.hu oldalakon találsz.)

(X)

 

súgó
Csillagászati Hét
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #11 // Bóra Áron (Unzer)
 
zene
Ethnofil